PODELI


Muškarci u Srbiji sve se više osećaju ogorčeno zbog sabotiranja da sami sebi spremaju hranu. U tome ih najviše sprečavaju žene i njihovi odoka otprilike recepti kako sami ističu.
-Ne pamtim više ni sam koliko puta sam pitao žene i drugarice za recept za palačinke. Nemam više novca da naručujem i hteo sam sam da napravim. Svaka mi je rekla da stavim jaje, brašno, mleko i vodu i da mutim. Koliko brašna, vode, kako? Odgovori su uvek slični: “pa ne znam, vidi sam koliko je gusto…” “odoka čoveče, zavisi koliko palačinki želiš ali nemoj previše vode, da se ne zalepe!” itd. Još se i iznerviraju kad ih pitaš koliko tačno grama brašna, kog proizvođača, gde se kupuje, koliko grama staje u jednu kašiku. Za mleko tek da ne pričam. Ja sam matematičar, kako da nešto uradim ako nemam tačne i precizne mere? Na kraju sam morao da platim jednoj baki da mi spremi, mislila je da se drogiram, jedva je pristala.-

I muškarci drugih struka su takođe ogorčeni, u prvom redu fizičari i hemičari, a podršku su najvaili i ljudi koji treniraju u teretani i nutricionisti :” Mi stvarno imamo problem oko sastavljanja jelovnika ako ne možemo da znamo tačne mere a to je naročito bitno sportistima. Kako da znam koliko kalorija ima palačinka ako ne znam koliko i čega se nalazi u njoj? Debljina fila, vrste fila, njihovo poreklo da ne pominjem. Ovo je stvarno veliki problem i apelujemo na žene da se edukuju po tom pitanju kako bismo svi bili lepi i zgodni.”
Peticija se očekuje ne pre kraja januara zbog obilja hrane koja će preostati od praznika i Slava, verovatno početkom februara.