PODELI

Kako prenose Italijanski mediji, poglavaru katoličke crkve, Papi Franji pozlilo je nakon što je posle duže pauze ušao na Tviter i zapratio nalog Rodoljuba Kubata, suspendovanog profesora Bogoslovskog fakulteta u Beogradu.

Kako je za medije rekao portparol Vatikana, Papa Franjo je želo da se preko društvenih mreža poveže sa hrišćananima širom sveta, a kako ga je Kubat već pratio i slao mu poruke, poglavar katoličke crkve je mislio kako je umesno da mu uzvrati praćenje.

Nakon što je pročitao nekoliko njegovih Tvitova u kojima izruguje nacionalizam, Kosovo i Metohiju i srpsku tradiciju Papa je najpre pomislio da ne razume dovoljno dobro srpski jezik, pa je pozvao prevodioca.

Kada mu je prevodioc podobno isčitao Tvitove, Papa Franjo je doživeo psihosomatsku reakciju i počeo da povraća.

Stanje mu se malo popravilo nakon što je saznao da takav čovek više ne radi na univerzitetu i ne vaspitava hrišćanske studente.

– Iako je poznato da Papa i ne voli nešto Srbe, ovakvu količinu autošovinizma nije mogao da podnese, ma o kom se narodu radilo – prokomentarisao je kratko jedan od biskupa iz najviših vatikanskih krugova.