PODELI

Milenko R. iz Kikinde možda deluje kao običan penzioner, ali to je samo na prvi pogled. Naime, Milenko je pripadnik skrivene, ali sve masovnije grupe ljudi u starijem životnom dobu koji se seksualno uzbuđuju tako što pipaju hleb u prodavnicama!

Zahtevajući anonimnost, potresenim glasom je počeo svoju ispovest za Zicer:

– Ne znam ni sam kako je sve to počelo! Kad sam došao u određene godine, kao da je cela moja biologija počela da se menja. Tako sam jednom u UNIVERU mahinalno pipnuo hleb da proverim da li je dovoljno mekan. Ili pečen, ne sećam se više. U tom trenutku, kroz moje telo je prostrujala neka blagost kakvu do tad nisam osetio, neka seksualna energija koju već odavno nisam osetio. Onda sam pipnuo još jedan hleb, pa još jedan, i onda vrhunac…

Milenko je tu stao, a kad se pribrao nastavio je svoju ispovest:

– Više ne mogu da se kontrolišem. To je jedino što me još uzbuđuje, osetim se živim. Još više ako su mi ruke znojave ili masne dok pipam hleb. Ponekad ispipam sav hleb u UNIVERU, pa ako mi to nije dovoljno da me dovede do vrhunca, odem do Idee. Pravim se da sam mnogo probirljiv zbog veštačkih zuba. Povremeno pored mene hleb pipa još neko, obično starija muška ili ženska osoba. Sretnu nam se pogledi, ali se brzo odaljimo kad shvatimo da delimo istu muku. Svi smo sami za sebe, jedino što vidimo da nismo sami u tome. Znam da ovo zaslužuje osudu, ali samo želimo da nas društvo prihvati ovakve kakvi jesmo. Sve dok pipam hleb, osećaću se živim!– kroz suze je svoju ispovest završio Milenko.