PODELI

Sve je lako kada sarađujete sa tako divnim ljudima kakav je predsednik Vučić, ono što nije moguće Bogu polazi za rukom Aleksandru, podvukla je Mogerinijeva a prenosi S*anje stvari

Berlin/Rim/Zagreb, 30. 4. 2019. (S*anje stvari) – Posrednik Evropske unije u razgovorima između Beograda i Prištine Federika Mogerini odlučila je, pošto ju je predsednik Aleksandar Vučić upoznao sa srpskim vaskršnjim običajima, da prihvati pravoslavnu veru, piše Korijere dela Sera, pozivajući se na agencije. „Ja sam to oduvek osećala, samo se nisu stekli uslovi“, prokomentarisala je svoju odluku lakonski Mogerinijeva.

Bliski saradnici Mogerinijeve saopštili su kako posle izbora za Evropski parlament i okončanja političke karijere ona planira da se zamonaši u nekom od albanskih manastira na Kosovu.

„Želela bih da to budu Visoki Dečani, ali pošto je to sada muški srpski manastir nadam se da će uskoro postati ženski i albanski“, poručila je zagonetno Mogerinijeva. „Sve je lako kada sarađujete sa tako divnim ljudima kakav je predsednik Vučić, ono što nije moguće Bogu polazi za rukom Aleksandru“, podvukla je Mogerinijeva.

U autorskom tekstu za Glas koncila Aleksandar Vučić je prokomentarisao: „U mom luteranskom svetonazoru nema mesta za jednu tako nazadnu praksu kao što je monaštvo, ali ako Mogerinijeva kaže da je to dobro o tome više ne može biti spora“. Predsednik Srbije je dodao da je pomalo sumnjao da Federika više voli Tačija nego njega, ali da su sada sve sumnje razvejane!

Specijalni izveštač iz Berlina, Rima i Zagreba: Maja Bulić
Specijalni efekti na poslednjoj fotografiji: Milan Zonić