PODELI

Bezbednosne procene FBI ukazuju da je po Evropsku bezbednost najopasniji uticaj Vladimira Putina i Ruske federacije. Ruska federacija je uložil ozbiljna sredstva u medijsku propagandu, kojom utiče na destabilizaciju vlada i ekonomija pojedinih evropskih država.

FBI pored Putina navodi da je na drugom mestu po opasnosti za evropsku bezbednost pokret iz Zrenjanina PUF(Pokret Ujedinjenih Fantoma).

Ovaj pokret je od strane FBI rangiran na treće mesto međunarodnog terorizma, odmah posle Al Kaide i ISIL. U Srbiji je malo poznato da FBI prati pokret PUF posebnim satelitom koji nadgleda Zrenjanin. Do juče kod nas gotovo niko nije ni znao za postojanje ovog pokreta, jer je njegovo delovanje obavljano u krajnjoj tajnosti.

Međutim, koliko je PUF ozbiljna teroristička organizacija, jasno je i po tome što je posebno odeljenje FBI angažovano da danonoćno radi na dešifrovanju tekstova muzičkih klipova ovog pokreta. Naime, FBI je uočio da su tekstovi muzičkih klipova koje PUF plasira na Youtube krajnje debilni, i da ne nose nikakvu poruku. To im je bilo sumnjivo te su odmah angažovali stručnjake za dešifrovanje. FBI je došao do frapantnih dokaza da PUF putem video klipova šalje najmonstruoznije subliminalne poruke, kao i direktna upustva pojedinim terorističkim ćelijama u svetu.