PODELI

U improvizovanoj svečanoj sali na lokaciji arheološkog nalazišta Medijana u Nišu, juče 31. oktobra sa početkom u 5:40, održana je svečana osnivačka skupština Robovlasničke Partije Srbije. Mesto je naravno izabrano kao simbol Rimskog carstva – kolevke robovlasničke ideje a rani jutarnji časovi izabrani su kako bi stranka od samog početka uskladili svoj rad sa starim robovlasničkim carstvima u kojima je radno vreme počinjalo sa izlaskom Sunca (za robove naravno).
Predsednik Aleksandar Vučić na svom tviter nalogu prokomentarisao je povodom ovoga da se radi o stranci koju već poštuje kao dostojnog protivnika budući da deli njegove radne navike.
„Zalagaćemo se svim silama da se konačno legalizacije dužničko ropstvo kao i da se razvije nova privredna grana – trgovina robljem, kako na domaćem tako i na stranom tržištu. Na ovim poljima već imamo odličnu ponudu a sa povećanjem nataliteta nećemo imati premca.“ „Prosveta i prosvetni radnici već isuviše troši sredstva iz budžeta pa ćemo se svim silama boriti da škola postane izborni predmet. Nama nisu potrebni ljudi opterećeni svojom pameću koji će širiti pesimizam. Nama je potreban zdrav rob koji će biti srećan kada je obezbeđen osnovnim životnim potrepštinama; da jede i pije i da mu spiker sa televizije kaže da je sve odlično.“ – neke su od izjava čelnika stranke.
Na transparentima koje su nosili okupljeni članovi i simpatizeri, moglo se pročitati: „Bolje rob nego grob!“ i „Кupujte domaće!“ aludirajući da robovlasnici ne bi trebali da angažuju migrante sve dok Srbija može da ponudi svoju radnu snagu.

Autor: Mile Кontra