PODELI

Čedomir Jovanović nakon vesti da su sveštenik i veroučitelj uhapšeni zbog SKANKA promenio mišljenje o crkvi, tvrdi izvor blizak vrhu LDP-a.

– Iskreno sam se nadao da postoje progresivne snage u crkvi i verovao sam svim srcem da crkva nije potpuno zabrazdila u konzervativizam, te da u njoj ima razumnih i liberalnih mladih ljudi, koji razumeju XXI vek i njegove izazove i potrebe. – izjavio je Čeda u krugu bliskih prijatelja, kada je saznao za vest o hapšenju sveštenika i veroučitelja u Mrčajevcima zbog Skanka.

– Država je autoritarna i represivna jer je vode starci koji nisu sposobni da sagledaju realnost na terenu. Te revolucionare iz crkve treba hitno osloboditi i uručiti im najviša crkvena i državna odlikovanja. Oni nisu obični dileri droge, kako to zlurado pišu tabloidni mediji, oni su zapravo začetnici revolucije koja će Srbiju osloboditi okova i stega mračnih 90-ih. Zašto mislim tako? Zato što je crkva najuticajnija nacionalna institucija i samo iz nje može doći preokret. – zaključio je Čeda, tvrde njegovi bliski prijatelji.