PODELI

Mnogo se spekulisalo o razlozima posete Sergeja Lavrova Srbiji. Međutim, odlično obavešten izvor „Zicera“ iz portirske službe predsednika Srbije, dostavio nam je izbledelu kopiju šokantnog dokumenta koji je Lavrov doneo u Srbiju i predao lično na ruke predsedniku Vučiću.

Ispostavlja se da je nakon Drugog svetskog rata Intergalaktička federacija, sa sedištem u sistemu Sirijusa, vršila genetske eksperimente u balkanskim državama. Na takav način, primenom potpuno nepoznatih vanzemaljskih tehnologija na hromozomsku strukturu naših sugrađana, začet je nepoznati broj „kosmičkih blizanaca“, odnosno ljudi, u čiji je DNK utisnut materijal vanzemaljskog porekla. Sa ovim eksperimentima po svoj prilici su povezani i masovni nestanci beba u Srbiji.

Pošto Lavrov vodi pregovore sa ruske strane sa Intergalaktičkom federacijom sa Sirijusa, tokom tih razgovora predočen mu je i dokument o identitetu nekih od „kosmičkih blizanaca“ u današnjoj Srbiji, koji su javne ličnosti.

Iz nekog neobjašnjivog razloga (iako među nekim blizancima postoji čak i velika razlika u godinama), gotovo svi su suprotnog pola i podeljeni u parove između estrade i politike. Tako smo, možda po prvi put, došli do naučnog objašnjenja zbog čega u Srbiji postoje tolike sličnosti i veze između politike i estrade.

Redakcija „Zicera“ je odlučila da ovaj dokument predstavi javnosti neposredno pre održavanja lokalnih izbora, u nadi da će to svakom od građana koji na izbore izađe, pomoći da lakše pronađe svoje favorite i da najbolji od „kosmičkih blizanaca“ budu i najuspešniji.

Redakcija „Zicera“ je spisak dala našem stručnom saradniku iz Instituta u Vinči, koji je uz svaki od parova napisao po neku rečenicu kojom bi se ova čudna veza mogla naučno objasniti.

 1. Aleksandar Vučić i Ceca Ražnatović:

Oboje su „Zvezdaši“ i miljenici naroda i oboje su u nekom periodu života bili „udati“ za Arkana (takođe svemirskog blizanca Lepe Brene). U njima su geni sadašnjih galaktičkih lidera, što znači da im (bez obzira na „zasluge“ ili „sposobnosti“), po automatizmu pripadaju liderske pozicije.

 1. Dragan Šutanovac i Jelena Karleuša:

Imaju vrhunske resurse i orkestre, progresivne političke stavove, verne obožavaoce i urođeni otpor prema autoritetu, ali nijedno zapravo ne ume da peva. I, da, ne vole Cecu! Inače, u Intergalaktičkoj federaciji, ovu genetsku strukturu imaju ugostitelji.

 1. Vojislav Koštunica i Marija Šerifović:

Lepuškasti, nabubreli i muževni, obojica su imali svoj blistavi trenutak u novijoj srpskoj istoriji. Danas niko ne zna gde je taj čovek, a onaj drugi žirira u Zvezdama Granda. Inače, u Intergalaktičkoj federaciji njihove gene nose pripadnici kaste bankara.

 1. Ana Brnabić i Milan Stanković:

Istančan ukus za žene i nepogrešivo pogrešan izbor frizure su ono što nepobitno ukazuje na ovu „kosmičku vezu“. Takođe, i neosnovane pretenzije na „muževnost“. U njihovu genetsku strukturu unete su ćelije pripadnika klase svemirskih klovnova, koji putuju po svemiru i izvode predstave za dokone posade udaljenih svemirskih „(s)plovila“.

 1. Zorana Mihajlović i Aca Lukas:

Oboje su drčni, spartanski odsečni i imaju stav koji je uvek u suprotnosti sa mejnstrimom. Egzibicionisti su, lascivni i „vole sve što vole mladi“. Naravno, u njima su geni vojničke kaste, koja u miru uvek pravi ratoborne gluposti.

 1. Ivica Dačić i Vesna Rivas:

Ovaj par prevejanih vukova, a zapravo „nežnih prolećnih pupoljaka“, decenijama je prisutan u javnom životu Srbije. Oboje su skloni bizarnim političko-estradnim kombinacijama – ona se u „Parovima“ „udala“ za „Zmaja od Šipova“, a njegov koalicioni potencijal još niko u poznatom nam Univerzumu nije uspeo da nadmaši i dokuči (na njega računaju čak i u Intergalaktičkoj federaciji, gde svaki neprincipijelni glas dobro dođe u kosmičkim krizama). Imaju gene pripadnika prestižnog diplomatskog staleža Intergalaktičke federacije.

 1. Saša Radulović i Maja Nikolić:

Ovo je jedan od onih parova gde je eksperiment pošao „po zlu“ i pojavio se specifičan oblik vanzemaljske psihoze, potpuno nepoznat psihijatrima na našoj planeti. Odlikuje se simptomima vrlo nepredvidivog ponašanja i čudnog sjaja u očima. Trenutno, oboje su u bekstvu iz tajne vanzemaljske laboratorije smeštene u bivšem Hitlerovom bunkeru na Antarktiku. Njihovi geni sadrže mutiranu verziju hromozoma kaste intergalaktičkih umetnika.

 1. Maja Gojković i Era Ojdanić:

Kao i u prethodnom slučaju, reč je o vanzemaljskoj psihozi, koja pored navedenih simptoma ima i kleptomanske manifestacije. Imaju i endemsku sklonost ka gradnji koju vole da započnu, mada je (zbog bipolarnog poremećaja pride) retko i završe. U njima je gen intergalaktičkih kriminalaca.

 1. Vuk Jeremić i Nataša Bekvalac:

Obe su bludnice sa sličnim ukusom za muškarce („mladolike“ tajkune), miljenice stranih i domaćih bezbednosnih službi i generalno – žene lakog morala – „sponzoruše“. Obe pevaju i na sceni nastupaju simpatično, ali su im to sporedne aktivnosti (više su starlete, nego pevačice). U intergalaktičkoj federaciji ove gene imaju službene prostitutke.

 1. Vojislav Šešelj i Vesna Vukelić Vendi:

Čak i da „Zicer“ nije došao do šokantnog otkrića o „kosmičkim blizancima“, frapantna sličnost Vojislava i Vendi uočljiva je svakome ko je pogledao makar jednu epizodu „Dosijea X“. Elokventni, šarmantni i načitani, oboje su uvek spremni da zaigraju oko šipke i budu u epicentru svake šatre. Međutim, ne dajte se zavarati: ovo je jedini par kome je ubrizgan materijal sa „vanzemaljskog zdenca mudrosti“, koji je neophodan preduslov za sve kosmičke lidere.

 1. Saša Janković i Miss Svetlana:

Oboje su se iz potpune anonimnosti probili u javnost sa velikim hitom „Ti si gubitnik“, nakon čega su se vratili tamo odakle su i došli. Šarm, erudicija i elokvencija su im na nivou dabra koji je pre deset godina otišao u penziju i koji tupim pogledom gleda mlađu braću kako grade svoje brane, uz povremenu praznoslovnu opasku o načinu gradnje – ali, odavno ga niko ne shvata ozbiljno. To je delimično i zato što su u njima geni „posmatrača“, najbesmislenije kategorije vanzemaljskih bića.

 1. Velja Ilić i Dunja Ilić:

Razlika u godinama poništena je istim prezimenom, ali primitivizam, virulentna pijana bahatost u nastupima, odsustvo svakog obzira i manira i beskonačna gramzivost, u potpunosti objašnjavaju „kosmičke“ Iliće. Međutim, njihova prava priroda do punog izražaja dolazi tek u kafani, kad krene vika, polete čaše i klonu brigade bespomoćnih, davno utihlih, jaganjaca. U njima su geni galaktičkih krčmara, jedne posebno prgave sorte.

 1. Marija Obradović i Marko Bulat:

Ovaj par „kosmičkih blizanaca“ karakteriše široka lepeza kvalifikacija za bavljenje bilo čime – od evropskog i srpskog parlamenta, odbrane države i ikonopisa, pa do ravne zemlje i chemtrailsa. Za njih je samo nebo granica, što nije ni čudno pošto je baš njima utisnut gen pilota koji upravljaju letećim tanjirima. Zato oni vide dalje, stižu brže i uvek mogu više i jače!

 1. Aleksandra Jerkov i Dragan Kojić Keba:

Oboma im je podjednako važno kako izgledaju, ono što imaju da kažu, ali naročito način na koji to kažu. Dele isti ukus za muškarce i ultraprogresivne stavove, koje niko osim njih samih ne može do kraja da razume, ali zato njih dvoje sami sebe odlično razumeju. Imaju ambivalentan odnos prema manjinama: bore se za njihova prava, ali istovremeno oštro i uvređeno poriču da istima pripadaju. U njima su geni vanzemaljske svešteničke kaste, što ih čini pomalo mističnim i tajanstvenim pojavama.

 1. Boris Tadić i Severina:

Oboje se „dobro drže“ za svoje godine, sujetni su, narcisi i vole divlji seks s tajkunima (provereno). Imaju i sličan osećaj za realnost, versku i nacionalnu pripadnost – zapravo, kao slobodne duhove, u kojima je gen vanzemaljaca-izviđača, njih i sam pojam bilo kakve pripadnosti zbunjuje i plaši. Ove strahove leče novcem i životom na „visokoj nozi“, starajući se da ne dele sudbinu ni jednog naroda u poznatom delu svemira, dok sanjaju o novim granicama.

 1. Boško Obradović i Saška Karan:

Nastupaju od devedesetih iako su mnogo anonimniji nego što bi to želeli. Oboje maštaju o udaji za četničkog vojvodu – Saška je to i ostvarila, a Boško je nedavno svoju naklonost prebacio sa luzera Tome, na Vučića. Pošto je u njihov DNK unet materijal „telokradica“ pokazuju izuzetno visoku sposobnost za oponašanje svojih uzora. Mogu da budu izuzetno opasni izvan kontrolisane sredine. Srećom, na srpskoj političkoj estradi ne preti mogućnost gubitka kontrole i čovečanstvo je, za sada, bezbedno.

 1. Miša Vacić, Lav Pajkić i Mimi Oro:

Ovo su jedine trojke među „kosmičkom braćom i sestrama“. Sličnost među njima je toliko jasna, da vređa inteligenciju bilo koji pokušaj dodatnog objašnjenja. Inače, razvijeni su iz jednoćelijskog organizma, koji je sličan zemaljskoj amebi i voli da obitava u vrlo prljavim sredinama (ako su čiste, ume da ih „zaprlja“, slično kao sipa).

 1. Dragan Đilas i Goca Tržan:

Odlični pevači, sjajni izvođači, hiperinteligentni i složeni organizmi. Osnovna mana im je što same sebe uvek vide kao centar svemira i „pupak sveta“ i potpuno su nezainteresovani za posledice svojih neurotičnih ispada. To je delimično i zbog toga što je u njih ugrađen genetski materijal prethodnih vladara svemira iz „Starog carstva“ koje je porazila sadašnja galaktička federacija. Iako poraženi, oni i dalje čekaju svoj trenutak da povrate vlast u svakom delu svemira, pa čak i u Srbiji.

 1. Aleksandar Šapić i Vera Matović:

Ona ima sve ono što bi on želeo (kao što je kolekcija umetničkih predmeta o kakvima on sanja). Zbog toga je osnovao „humanitarnu organizaciju“, gde preko bolesne dece pokušava da ukrade dovoljno para kako bi ispunio svoj san. Tu vrstu beskrupuloznosti opisala je Vera u pesmi „Pitala sam popa“. Ona to i ne zna, ali upravo je ona osoba koja bi Šapića najbolje mogla da razume. Oni inače u sebi imaju gen svemirskih razbojnika, koji se među civilizovanim narodima smatraju „varvarima“.

 1. Čeda Jovanović i Karamela:

Oba stvora su zbunjena oko svoje političke, seksualne i etničke pripadnosti. To je zbog toga što je u njima kameleonski gen – mogu da se po potrebi pretvore u bilo šta i urade bilo šta. Stvarni dometi su im ipak ograničeni niskom sposobnošću da praznoslovlje pretvore u delotvornu akciju, osim kada je u pitanju zgrtanje novca – galaktička olimpijska disciplina na kojoj njihova vrsta uvek trijumfuje.

 1. Zoran Živković i Stanija Dobrojević:

Nismo baš sigurni da bilo ko od njih dvoje peva, ali oboje su tu negde prisutni i kurvaju se unaokolo. Imaju sklonost skandalima i subverzijama, koja potiče iz njihove genetske strukture u koju su ubačeni hromozomi jedne vrste koja je odavno istrebljena u svemiru, a koja se pamti pod nazivom „grabljivci“.

 1. Mlađan Dinkić i Dragana Mirković:

Oboje su stvorili imperiju nakon čega su se mudro povukli, krckajući plodove svog rada, oboje su udati za Hrvata, s tim što je Dinkić tu ceremoniju obavio u tajnosti. U njima je takođe gen stanovnika Starog galaktičkog carstva, ali trgovačke klase.

 1. Jelena Milić i Vlado Georgiev:

Somnambulne izjave pod uticajima teških opijata, potpuna odvojenost od realnosti i bahata nadmenost u iznošenju kontradiktornih i kontraverznih stavova objašnjavaju sve. U njima su geni pripadnika vanzemaljske kaste proroka, koja ne funkcioniše ispravno bez specijalnih halucinogenih gljiva sa Aldebarana. Ovaj nedostatak bezuspešno kompenzuju konzumacijom enormnih količina alkohola.