PODELI

Pre 5 godina, 2012. na predsedničkim izborima u Srbiji pobedio je Tomislav Nikolić.

Šta se tog momenta događalo u porodičnoj kući Tomislava Nikolića u Bajčetini, saznali smo od meštana koji prethodnih pet godina nisu hteli da o tome govore da ne bi naškodili rejtingu svog komšije i predsednika Srbije.

 – Komšinka Dragica je kuvala pekmez od šljiva iz hladnjače koje su Tomi pretekle od prethodnu godinu za rakiju. – počinje priču baba Smiljana.

IMG_20170617_091117

 – Taman kad smo sipale pekmez u tegle, javlja na televiziju da je Toma posto predsednik. Dragica se ukipila pred šporet i ispadne joj varjača iz ruke. – dodaje baba Smiljana.

 305403_dragica-nikolic-prva-dama-srbije-tomislav-nikolic_ls-s– To je bilo nekako s proleća. – priseća se komšija Radoslav. – Njemu su pretekle neke šljive što je držao u hladnjaču i to je Dragica uzela i rekla „Dosta mi je one njegove rakije, od ove šljive ću napravim slatko i pekmez“.

 dragica_nikolic_1_031012– Sutradan je Toma došao po Dragicu da idu za Beograd. Rekao je Dragici da ponese koju teglu pekmeza jer će morati ići za Ameriku pa da odnese pravi srpski domaćinski poklon onom crncu. A Dragica mu veli: „Što ne poneseš rakiju?“ A Toma veli: “ Ne mogu, sve se popilo juče u izborni štab“. Eto tako je bilo. – objašnjava komšinica Ljubinka.

 dragica_nikolic_031012– Oni su prvo poneli pekmez od šljiva, ali se onda Toma predomislio i reko: “ Ne mož’  bre ovaj crni pekmez, će se uvredi predsednik od Amerike“, i tako je on naredio Dragici da peče pekmez od kajsije. Jedva su našli kajsiju u to doba godine. – kaže komšija Milutin.

 – Nisu oni bre znali šta ih je snašlo, kad je Toma postao predsednik. Tako su jadni poneli onaj pekmez za Ameriku, a posle su pričali kako se Mišel Obama oduševila srpskim domaćinskim pekmezom, pa je posle još poručivala da joj se pošalje. – tvrdi komšinica  Milka.