PODELI

Švajcarac Karl Rus Sišar je nasledio fabriku konditorskih proizvoda od svog dede Filipa. Njihovi proizvodi su bili nadaleko poznati i cenjeni širom Evrope.

Slatkiši porodice Sišar su bili veoma popularni u Austrougarskoj a glavni uvoznik za južnu Ugarsku bio je Lazar Dunđerski, čuveni srpski trgovac. Karl Sišar je poslom svraćao do Novog Sada i tu je upoznao porodicu Dunđerski s kojom je poslovno sarađivao, te se odmah zaljubio u lepu Milku.

Milka Dunđerski treća s leva na prvoj fotografiji. Na drugoj fotografiji takođe Milka kao devojka.
Milka Dunđerski treća s leva na prvoj fotografiji. Na drugoj fotografiji takođe Milka kao devojka.

Milka je nasledila veliko očevo imanje u Sokolcu, te je ona nastavila posao sa uvozom konditorskih proizvoda iz Švajcarske. Vremenom se ljubav između Karla i Milke rasplamsala te je Milka putovala u Švajcarsku i kako tvrde istorijski anali, malo je falilo da se Karl i Milka venčaju. Venčanje je sprečila porodica Karla Sišara jer je videla u Milki veoma inteligentnu i sposobnu mladu devojku koja bi po njihovoj proceni mogla da im preuzme celu kompaniju.

Tako se završila ova tužna ljubavna priča, ali Karl Sišar nikada nije preboleo svoju Milku Dunđerski te je po njoj nazvao najlepšu i najukusniju čokoladu svih vremena!