PODELI

Malo je poznato da je otac Džona Lenona zapravo srpski gerilac i četnički general Dragoljub Draža Mihajlović.

Džonovu majku Juliju, Draža je upoznao u Češkoj u Pragu, gde je po zadatku obavljao špijunske obaveštajne poslove. Julija mu je bila engleska veza i tako su njih dvoje postali ljubavnici.

Nakon premeštaja u Jugoslaviju, Draža je zahtevao da ga rasporede u Ljubljanu, kako bi lakše mogao da se viđa sa Julijom koja je u to vreme boravila u Švajcarskoj.

Njihova veza je bila krunisana sinom Džonom, koji se rodio u Njujorku 1940. godine. Muž Julije Lenon je ubrzo po saznanju da on nije otac malog Džona, napustio Juliju. Julija je sina poverila na čuvanje sestri a kada su Nemci okupirali Jugoslaviju i kada je čiča Draža stao na čelo Jugoslovenskih četnika, Ustaše saznavši da mu je Julija bila ljubavnica i da sa njom ima sina su rešile da ubiju i majku i dete. Tako je navodno Julija postradala u saobraćanoj nesreći prelazeći ulicu, dok je zapravo prava istina da su je ustaše ubile. Ustaše su pokušale ubiti i Džona Lenona i to nekoliko puta. Na kraju su potplatili narkomana Marka Čapmana, koji je ubio Lenona u Nju Jorku 1980. godine.