PODELI

Kako javljaju hrvatski mediji, ruski hakeri su direktno odgovorni za požare u Dalmaciji a sumnja se da su izazvali i poplave u Grčkoj i lokalne zemljotrese u Turskoj i Grčkoj.

Split, 18. jula  2017.- Podstrana, Strozanac: veliki pozar zahvatio je kuce. Na podrucijima zahvacenim pozarima oko Splita trenutno se nalazi 384 vatrogasca sa 102 vatrogasna vozila iz 21 vatrogasne stanice, a do 7 sati poletela su tri kanadera, saopstio je Zupanijsko vatrogasno-operativni centar Split. Situacija sa pozarom u Splitu vise nije alarmantna, ali jos uvek gori u Srinjinama i Zrnovnici, a najgore je tokom noci bilo u Podstrani i Strozancu. FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTIC/ nr

Pojačano dejstvo američke HARRP tehnologije za kontrolu klimatskih promena, zabeleženo je širom Balkana. Nakon što je Stejt Department odbacio spekulacije da je njihovo osoblje zaposleno na HARRP poljima krivo za novija dešavanja na Balkanu, Oleg Butković hrvatski stručnjak  za NLO i Rusku sajber tehnologiju je zaključio da su sigurno ruski hakeri hakovali američki HARRP i tako izazvali silne požare, zemljotrese i poplave.

tivat-požar

 – Rusi su veoma kivni na Crnogorce, Grke i Hrvate, zbog  članstva u NATO, ali ono što je presudilo u ovom sajber napadu jesu visoke cijene u jeku turističke sezone. – tvrdi Oleg Butković, stručnjak za NLO i rusku sajber tehnologiju.