PODELI

MUP Republike Srbije je izdao saopštenje svim građanima sa teritorije Beograda da ukoliko primete lice sa slike izbegavaju kontakt i udalje se što više mogu. U suprotnom, upozorava MUP, u opasnosti su da budu tuženi.

81801-Saša Radulović02_RAS_foto oliver bunic_935e_1000x1000

M.R. (64), prodavačica šargarepe sa pijace, usplahireno priča:

– Gospodin Radulović od mene ponekad tako kupi malo šargarepe, obično po vezicu – dve. Jednom mi je prišao skroz besan, počeo da viče na mene kako sam mu prodala lošu šargarepu. Taman kad sam htela da mu ponudim da mu zamenim, počeo je da se dere o nekim parazitima i kako sam ga ja ovim strašno uvredila i da će da me tuži. Posle tri dana, primila sam tužbu od njegovog advokata, u kojoj mi traži sto hiljada dinara za duševne bolove!

Miroslav Tasić, radnik u trafici, koji je hteo da se njegovo ime javno objavi, rekao nam je ljuto:

– Prodavao sam novine kao i svaki drugi dan. Prilazi Radulović mojoj trafici, počeo da se dere na mene kako ja to prodajem blatoide. Onda je kroz dreku rekao da sam ja njihov saradnik koji širi laži protiv njega i da mi treba zatvoriti trafiku. Naravno, stigla mi je tužba, u kojoj mi za naneti duševni bol traži milion dinara, jer sam navodno bio saučesnik u rasturanju laži o njemu.

MUP upozorava da ovo nisu jedini slučajevi, i da je lice sa slike serijski tužitelj, i ponavlja upozorenje građanima da, ukoliko ne žele da budu tuženi, ne stupaju u kontakt sa licem sa slike.