PODELI

Tajno udruženje sremskih Džedaja vekovima se bavi uzgojem mangulica. Još od Karađorđa sremski Džedaji su poznati po svinjogojstvu i tajnim političkim zaverama.

Legenda kaže da je i sam vožd Karađorđe pripadao tajnom udruženju sremskih Džedaja i da je stoga na njegovom grbu bila izobražena probodena mangulica.

Glavni cilj ovog tajnog udruženja je uspešan uzgoj i plasman mangulca. Svi politički angažmani kojima su silom prilika sremski Džedaji morali da se bave su zapravo bili podređeni njihovom glavnom cilju. Trgovina u Austrougraskoj je obezbedila bogaćenje sremskih Džedaja te su oni kasnije u Ugraskoj ali i u Srbiji postali uticajno tajno društvo.

Komunizam je naravno uništio sve dobre tradicije, no kako smo saznali sremski Džedaji su nekim čudom preživeli i čak se smatra da su bili uticajni i u Titovoj Jugoslaviji.

Danas je jedan od uticajnijih članova ovog tajnog društva Saša Janković koji vrši funkciju ombudsmana-zaštitinika građana. No kako saznajemo Jankoviću je ovaj posao samo paravan. Suština njegove delatnosti se svodi na zaštitu uzgoja i plasmana mangulica sremskih Džedaja. To objašnjava što se on zapravo slabo ili nikako ne bavi zaštitom prava građana dok se s druge strane bavi zaštitom životinja.

Smatra se da sremski Džedaji kontrolišu u Srbiji Iluminate, deo Masonerije, dobar deo policije, gej lobi, deo NVO sektora, i da imaju direktan uticaj na američkog ambasadora.