PODELI

Nakon izbora u Demokratskoj stranci na kojima je Šutanovac odneo ubedljivu pobedu, Bojan Pajtić je odlučio da osnuje Vojvođansku demokratsku stranku, jer smatra da su Srbijanci namestili ove stranačke izbore na njegovu štetu, te da nisu bili regularni.

– U Blacu i Doljevcu se glasalo u privatnim kućama, i tu u te dve opštine gde ukupno nema više od 2000 članova Demokrata, Šutanovac dobije preko 7000 glasova. I sad vi meni recite da Srbijanci imaju pojma šta je to demokratija – izjavio je Pajtić nakon završenih  stranačkih izbora i proglašenja Šutanovca za novog predsednika stranke.

Pajtić je izjavio da mu nije cilj da novom strankom dodatno deli Demokrate, već da je otcepljenje neminovnost zbog kulturne i mentalitetske razlike.

– Dosta sam se naslušao četničkih pesama od poslanika DS-a, vreme je da se čuje vojvođanska tamburica – rekao je Pajtić.

– Nećemo za sad praviti nikakve koalicije sa Čankom i sličnim političarima iz Vojvodine, dovoljno je to što će od sada Vojvodina imati svoje Demokrate, čiji brend je prepoznatljiv i čijim zaslugama je Srbija izašla iz mračnih 90-ih i krenula putem EU – zaključio je Pajtić.

20 KOMENTARI

Comments are closed.