PODELI

Penzionisani vladika Vasilije Kačavenda obratio se poslanicom učesnicima gej parade. Kako saznajemo glavni organizator Boban je odbio da se ova poslanica pročita na samoj Gej paradi. Na žalost ni srpski mediji nisu preneli ovu poslanicu a kako saznajemo od izvora bliskog Željki Jevtić, Blic je naročito prednjačio u lobiranju da poslanica ostane nepoznata široj javnosti.

Zahvaljujući dobrim vezama koje Zicer ima u crkvi, poslanica je dospela u našu redakciju te je u celosti prenosimo:

Bračo pederi,

Moramo osuditi grijeh a pomilovati griješnika! Nije dobro i to nas naša istorija uči, kada se mediji obrušavaju na griješnike zbog njihovoga grijeha. Svaki čovjek, od Boga stvoren, je griješan, to naša sveta crkva svijedoči vijekovima, ali u posljednje vrijeme, kada su mediji preuzeli ulogu moralnog arbitra u društvu, reč istine koja dolazi od naše svete crkve se sve manje čuje.

Vjernici okreču glavu od grešnika misleči da su bezgrešni i sude drugima, mada im je zapovijedženo da to ne čine. Tako nanose nepravdu onima koji su se u najtežim vremenima brinuli za naš narod i crkvu a medžu kojima je i moja malenkost.

Neču da vam pričam kako sam na silu penzionisan i kakva mi je nepravda učinjena, jer to nije tema ove moje poslanice, ali hoču da vas upozorim da vi koji ste se danas izborili za svoja prava ne padnete u iskušenje da sutra nekim drugim grjеšnicima načinite isti grijeh ne priznajuči griješnike za ljude. Jer svi ljudi su ikone božije, mada su griješni. Stoga bračo pederi, molim vas imajte u vidu, kada danas-sutra budete dijelili pravdu u zemlji Srbiji, da grijeh treba razlučiti od griješnika, a griješnika treba milovati!

Dato u mom penzionerskom domu, lјeta Gospodnjeg 2016. u septembru, moje preosveštenstvo episkop Vasilije Kačavenda