PODELI

Ovaj put Zicer je tu da vam predstavi onu „tamniju“ stranu naših skupštinskih junaka. Preko konobarice Seke Jovanović, koja je jedna od 160 službenika u Skupštini, koja je uvek tu da našim poslanicima bude na usluzi, saznali smo šta poslanici vole da popiju u pauzama zasedanja.

„Joj, Mile je pravi Srbin. Za njega se zna. Slatka kafa sa ratlukom i dunjevača. Jedno tri-četiri dnevno, ako je zasedanje od jutra do mraka. Uvek ljubazan i nasmejan. Dođe ponekad i u naše prostorije,  pa i sa spremačicama popije po kafu i našali se.“ govori za poslanika Milutina Mrkonjića, službenica Seka.

Nas je najviše naravno zanimao premijer Vučić. Da nije tužno, nasmejali bi se kada smo čuli „na čemu je“ naš vožd. Sok od maline ili ananasa, je premijerov klasik. Isključivo domaći proizvođač. Još kada bi ananas rastao u Srbiji, pa ne bi bilo kraja njegovoj sreći.

Za razliku od svog predsednika trezvenjaka, jedan drugi naprednjak, a to je Milovan Drecun, dnevno popije oko osam piva Ginis koji su od svega u skupštinskom restoranu, najskuplja. Jedno Ginis pivo je 60 dinara.

Za Boška Obradovića, dverjanina, zna se da nikad u Skupštini ne pije, izuzev kisele vode, ali zato veoma često u Skupštinu dolazi već „nalizan“.

Među ljubitelje viskija i to Čivas, spadaju demokrata Goran Ješić,  Zoran Živković iz Nove stranke, te Enis Imamović iz SDA Sandžaka. „Njih trojica kada se dohvate, mislim da za 15 minuta ode flaša viskija.“ otkriva nam Seka.

„Ženice su nam fine, samo kafe piju i sokove. Jedino ministarka Zorana donosi neke šarene flašice, rekla mi je da su to likeri, pa sipa to valjda u kafu da joj zamiriše. „

Ovo su samo neki primeri do kojih smo došli uz pomoć naše Seke.

Zvanični podaci kažu da se u Skupštini Srbije, za vreme celodnevnih sednica, popije oko 50 flaša raznog žestokog pića, oko 300 piva,  600 kafa turskih, 100 kapućina, isto toliko espresa, i oko 50 litara vina i 100 litara kisele vode.

Kako smo se nadali, dobro smo se udali, zaključak je Zicera.