PODELI

Ceo svet je čuo verovatno za Zonu 51. Vojnu bazu u američkoj državi Nevada, gde se navodno nalazi baza sa vanzemaljcima. Za razliju od Zone 51, niko u svetu, a i veoma malo Srba, čulo je za „Boleč-RD“, mesto gde se nalazi ulaz u tunel, koji u slučaju nuklearne opasnosti ili sveopšteg  haosa, služi da u njemu borave ljudi iz državnog vrha, koji bi nakon završetka sukoba ili nedaće, bili začetnici očuvanja državnog poretka i nepovredivosti. „Boleč-RD“ je zapravo ne tunel, već ceo podzemni grad, koji se proteže na oko 5 kilometara prolaza i rezervoara. Ulaz u tunel može da svojom karticom otvori samo dežurni oficir,  zajedno sa karticom komandanta Vojske Srbije.

Premijer, svi ministri i članovi vlade imaju slične kartice, koje im obezbeđuju da mogu u slučaju potrebe boraviti u zoni „Boleč-RD“.

77777

Javnost je uglavnom do sada znala za čuveni „Karaš“ koji je služio za istu namenu, ali Titovoj vrhuški, dok je projekat „Boleč“ započet u vreme vladavine Miloševića, i bio rekordno završen za tri godine.

Premijer Vučić je odbio da preuzme karticu koja mu osigurava bezbednost u slučaju rata, uz reči: „Neću ostati u istoriji upamćen kao Petar (Petar II Karađorđević). Ja sam srpske krvi, i šta god bude, biću sa svojim narodom.“

Za razliku od premijera Vučića, ostali ministri nisu delili njegovo oduševljenje, pa su se brže bolje dohvatili svojih kartica, a mogle su se čuti i reči umirivanja kao što su: „Ma ovo je samo čisto radi forme, kao da će nešto ikada i da bude“, dok je popularni Ivica Dačić rekao: „Valjda imaju nekog dobrog kuvara, inače neću ni ja da idem.“