PODELI

Britanci ne žele Srbiju u EU!

Na posteru kampanje za Bregzit (izlazak Britanije iz EU) je devojka koja se zabrinuto drži za glavu, ne verujući ko sve želi da uđe u EU, a pored slike stoji tekst: „Albanija, Makedonija, Crna Gora, Srbija i Turska se pridružuju EU. Ozbiljno?“

Lokalni londonski list „Daily Pointless“, objavio je čitavu listu negativnih reakcija uglednih građana Londona po pitanju ulaska Srbije i ostalih balkanskih zemalja u EU.

Abdulah Al Ahmaq, britanski starosedelac i učitelj šerijata, smatra  da Srbi ni po koju cenu ne smeju da uđu u EU. Al Ahmaq dodaje da su Srbi, Makedonci, Albanci i Turci zapravo isti narod, koji sticajem istorijskih okolnosti priča različitim jezicima i podeljen je u dve vere, ali da im je balkanska kulturna matrica istovetna.

– Britanija ne sme ni po koju cenu da dozvoli da ti promitivni Balkanci uđu u EU, jer bi to automatski značilo kraj naše zapadne kulture i civilizacije – zaključio je Abdulah.

Krišna Ramšivananda, ugledni učitelj joge iz Londona, takođe britanski starosedelac, tvrdi da su balkanski narodi pod veoma zlom karmom i, ako bi bili primljeni u EU, ta karma bi se automatski prenela i na ostatak Unije, te bi se EU vrlo brzo raspala.

Motumba Mkanbe, rođeni Londonac, inače tatu majstor, tvrdi da je do sada imao samo neprijatna iskustva sa Balkancima, koje opisuje kao verske fanatike koji po sebi isključivo tetoviraju verske ili ratne simbole i dodaje:

– Ako bismo njih primili u EU, to bi bilo isto kao kada bismo Zulu pleme primili u EU. Ne bi me začudilo da je deo njihove kulture ljudožderstvo!

Václav Kowalski, radnik gradske čistoće, takođe rođeni Londonac, ovako je prokomentarisao mogući ulazak dela zemalja zapadnog Balkana u EU:

– Nemam ništa protiv da uđu u EU, ali neka svoje običaje i kulturu zadrže u svoja četiri zida. Nije dobro što EU prima svakoga u svoje članstvo. Oni su veoma jeftina radna snaga i bojim se da će nas stare Londonce i ostale Britance vrlo brzo potisnuti sa naših radnih mesta.