PODELI

Otac Anđeline Džoli je čuveni holivudski glumac Džon Vojt.

Džon je poreklom Ukrajinac. Kako tvrde njegovi prijatelji, mada je rođen u Americi, povremeno ume da recituje na ukrajinskom jeziku.

Džon je imao uspone i padove u svojoj holivudskoj karijeri. Jedan period života bio je strastveni kockar i alkoholičar. U tom periodu se spetljao sa crnogorskim mafijašima, od kojih je pozajmljivao pare za kocku. To je presudno uticalo na formiranje mišljenja o Srbima, jer tada niko Crnogorce nije razlikovao od Srba. Anđelina je nekoliko puta izjavila kako joj je najteži period detinjstva bio taj kada joj je otac bio alkoholičar.

Kada nije imao novaca da vrati mafijašima, Džon je trpeo strašnu torturu od Crnogoraca. Tukli su ga i ponižavali pred porodicom i terali da igra oro (crnogorsko narodno kolo). Vodili su ga kao mečku po svojim restoranima i terali da pred gostima na stolu igra oro. Nekoliko puta su mu izbili prednje zube. Terali su ga da jede pečene kukuruze dok ne dobije dijareju, od tad Džon pati od šuljeva.

Sve je ovo Anđelina videla kao mala devojčica i tako je zamrzela Srbe, misleći da su Crnogorci u stvari isto što i Srbi. Stoga se njena srbofobija može posmatrati kao osveta za nesrećno detinjstvo. I danas kada neko od prijatelja pomene taj period njenog detinjstva, Anđelina se zaplače.

Džona je od ovog „prijateljstva“ sa Crnogorcima oslobodio jedan ukrajinski mafijaš, tako što je otkupio sve njegove dugove. Od tad Džon Srbe i Crnogorce izbegava u širokom luku.