PODELI
Suza, suzu stiže!

Posetili smo bačko mesto Turiju, tragom vesti da je proplakao predizborni plakat Aleksandra Vučića. Zatekli smo u centru sela omanju grupu ljudi okupljenu ispred plakata. S njima je bio i pop.

Oko mesta gde je plakat, širio se blagoprijatni miris premijerovog kabineta.

Meštani ovog mesta, poznatog po kobasicijadi, koja se održava u sred posta, iznenađeni su što se to baš njima desilo.

– Nikad nešto preterano nismo verovali u čuda, niti idemo u crkvu, niti postimo. Ta mi pravimo najbolje mrsne kobasice u sred posta. Kako se baš ovo nama desilo – prokomentarisao je jedan stariji meštanin.

Mile, zvani Dragstor, nezaposleni meštanin, koji uredno visi pred lokalnom prodavnicom pića od rane zore, prvi je primetio da Vučićev predizborni plakat suzotoči i odmah je obavestio seoskog paroha.

– Mislio sam prvo da je to od kiše koja je padala ovih dana. Ali ovo mesto je zaklonjeno i pod strevom, tako da su male šanse da je kiša u pitanju, no i kad je kiša prestala, suzotočenje se nastavilo – objašnjava Mile Dragstor.

– Ja ne znam kako ovo da objasnim. U crkvi su ovakve pojave retke i treba biti obazriv. Druga stvar, crkva još nije proglasila Vučića za sveca, tako da je to još čudnije – dodaje turijski pop.

Kako saznajemo od meštana, organizovane su noćne straže oko plakata, jer protivnici Vučića žele po svaku cenu da pocepaju ovaj plakat. Meštani, pak, smatraju da se plakat može dobro iskoristiti u turističke svrhe.

Stručnjaci za suzotočive plakate, fotografije i skrinšotove iz Rusije, već su obavešteni o ovom slučaju, pa se čeka da njihova ekipa uzme uzorke i utvrdi autentičnost čuda, o čemu će „Zicer“ blagovremeno obavestiti svoje cenjene čitaoce.