PODELI

Poziv LGBT predstavnice Antine Mitić da podrži gej paradu kao što su gejevi podržali Dveri na ponovljenim izborima, Boško Obradović je odbio obrazlažući da seksualno opredeljenje nije ljudsko pravo i da će se on truditi, poput Putina, da zabrani gej parade.

Ovakav odgovor Obradovića zaprepastio je i šokirao LGBT srpsku manjinu. Iz LGBT udruženja „Krivija“ saopštavaju da su se ipak nadali da je Boško, kao pravi Hrišćanin, smogao snage da prevaziđe htonskog, starog čoveka u sebi, i da prihvati svoje bližnje.

– Mi smo zaprepašćeni. Boško kao da nije svoj. Uopšte ga ne prepoznajem. To nije onaj čovek s kojim smo zajedno protestovali protiv izborne krađe. Tad se držao sa Pajtićem za ruku, bio je pun nade i optimizma. A sad deluje tako utučeno. Njegova izjava da gej prava nisu ljudska prava bi zvučala monstruozno da mi ne znamo našeg Boškića – rekao je predstavnik „Krivije“, Pera Madona Gejčić.

– Ja ne znam šta se dešava. Deluje mi kao da je neko kidnapovao našeg Boška i zamenio ga nekim drugim čovekom. Mislim da je Boško ucenjen da ovako govori, a ne bi me začudilo i da je drogiran. Ko zna šta su mu uradili – dodala je Anita Mitić.

– Iskreno, ja sam iznenađen. Na protestima protiv izborne krađe, Boško je čvrsto obećao da će podržati gej paradu. Tad je rekao da jasno sagledava koliko je u prethodnom periodu pogrešio što se borio protiv nas i da mu je veoma krivo. Rekao je kako je Bog svakome dao slobodu da bude ono što hoće i da se gej prava uopšte ne kose sa učenjem crkve. Ne znam, meni je ovo Boškovo ponašanje najpribližnije licemernom ponašanju fariseja iz jevanđeoskih pripovedaka – zaključio je Boban Stojanović.