PODELI
Zoran Panović se najnormalnije oseća

Novinari lista “Danas” poslali su apel vojvođanskim vlastima da  na čelo Radio-televizije Vojvodine postavi njihovog bivšeg glavnog urednika Zorana Panovića.

– Podsećamo da je dugogodišnji glavni urednik našeg lista “Danas” Zoran Panović razrešen sa te funkcije samo nedelju dana posle gostovanja sa Aleksandrom Vučićem u emisiji “Ćirilica” na TV “Happy”. Time je ozbiljno doveden u pitanje kvalitet našeg  lista. Takvim potezom mi smo narušili teško stečeno poverenje naših čitalaca. Pribojavamo se da se na taj način pravi prostor za novinare koji će biti u službi politike, a ne građana, i upozoravamo javnost da se takvim postupcima dovodi u pitanje opstanak kompletnog novinarstva. Pozivamo građanke i građane, stvarne vlasnike pokrajinskog javnog servisa, da nas podrže u naporima da na čelo RTV-a dovedemo našeg bivšeg glavnog urednika Panovića. Time bismo očuvali integritet našeg lista “Danas” i otklonili spekulacije da smo bili prisiljeni da ga skinemo sa mesta glavnog urednika. Zoran Panović, kao izuzetno kvalitetan novinar, dao bi ogroman doprinos razvoju i napretku RTV-a – stoji u ovom neverovatnom apelu novinara lista “Danas”.

Zoran Panović je rekao da ne zna koji je povod ovog apela za njegovo postavljanje na čelo RTV-a isto kao što nije znao ni  razloge svoje smene i da je to poznato samo Skupštini akcionara, koja se odlučila da postavi kolumnistu Dražu Petrovića za novog glavnog urednika.

– Najnormalnije se osećam povodom ovog apela, bilo da me postave na čelo RTV-a ili ne, nastaviću da pišem kolumnu za “Danas” – rekao je Panović.

18 KOMENTARI

Comments are closed.