PODELI
Turci: Idemo u Nemačku!

„EU ukida šengenske vize za Kosovo, Tursku, Ukrajinu, Gruziju… „

Kako saznajemo, posle ove bombastične vesti koja je odjeknula u svetskim medijima, radost u tim državama nikad nije bilo veća.

U Turskoj slave na ulicama i kažu da napokon, posle toliko godina, mogu komotno da idu u Nemačku na more.

Turek Murzeu iz Bodruma kaže da je presrećan, pošto će napokon videti nemačko more. Kaže da je toliko hvaljeno nemačko more video jedino na slikama koje su mu poslali bliski rođaci koji žive u: Minhenu, Bonu, Dizeldorfu, Kelnu, Berlinu, Frankfurtu, Štutgartu, Bremenu, Volsburgu, Drezdenu, Nirnbergu, Lajpcigu, Hanoveru… a sada će ga, napokon, i okusiti, a možda će malo posetiti sve bliske rođake i ostati kod njih neko vreme.

Sa druge strane, na Kosovu je dvostruko slavlje.

Danas im je javljena radosna vest da će im ukinuti vize za EU i da će biti primljeni u UEFA. Svuda po ulicama su okačeni transparenti – Švajcarska, stižemo!

Ljatif Fenderi iz Peći kaže da mu prija ova vest i da je veoma radostan. „To sve znači da nas Amerika i naši zapadni prijatelji nikada nisu napustili i da su uvek bili uz nas. A i naš narkodilerski lobi je radio punom parom sve ove godine. Uz to, raduje nas što ćemo moći da idemo kod naših porodica u Švajcarsku, pa će naši narko klanovi da budu još bolji, lepši i uspešniji. To, ujedno, znači i neometan transport robalja i usluga, a naši mladi fudbaleri će moći bez problema da igraju za našu treću domovinu Švajcarsku.“

U Ukrajini „Desni sektor“ puca od jutros iz sveg raspoloživog oružja, slaveći ukidanje viza.

„Najzad smo pobedili Rusiju koja nas je kočila da svi kolektivno odemo u EU. Ovo je veliki dan za nas, jer će sada narod Ukrajine bez problema moći da ode u prijateljsku nam Englesku, zemlju koja nam je sve ove godine pomagala u borbi protiv zlih Rusa. Zato ćemo, u znak zahvalnosti, naseliti Englesku, raditi za njih i biti im uvek na usluzi“, navodi jedan od čelnih ljudi „Desnog sektora“.

I narod Gruzije je odahnuo.

Euforija je velika među narodom Gruzije, a svi se slažu da im se neke stvari nikada neće ponoviti. „Nikada više nećemo dočekati da ruski tenkovi dođu do nas, mi ćemo biti brži i zapalićemo u EU pre nego što oni dođu do nas. Ovaj bezvizni režim nam najviše znači upravo zbog Rusije, pošto je to jedna veoma agresivna zemlja. Nema šta nismo probali, čak smo im dali i jednu veličinu kao što je Staljin, ali izgleda da oni brzo zaboravljaju“, objašnjava jedan Gruzijac.

23 KOMENTARI

Comments are closed.