PODELI
Amerika Amerikancima, a i sve ostalo

Kako nezvanično saznajemo, posle sinoćne posete DS-u, Ambasador Kajl Skot je odlučio da su sve stranke iz cenzus koalicije ipak prešle cenzus.

Kako je Skot izjavio: „To je tako najpravednije i ujedno vrlo demokratski. Ako iko zna šta je demokratija onda smo to mi Amerikanci. Nadam se da nemate ništa protiv toga“, rekao je Skot na ulazu u sedište DS-a.

Skot je još dodao da će prebrojavanje preostalih 2% glasačkih listića obaviti zajedno sa cenzus koalicijom i članovima Republičke Izborne Komisije (RIK).

„Ovi iz RIK-a su se pokazali kao spori, pa smo morali da im pomognemo da bi prebrojali glasove kako treba. Tu su bili naši momci iz obezbeđenja i tek posle pregovora i ubeđivanja članovi RIK-a su na kraju ipak popustili pred našim jakim, a demokratskim argumentima. Na kraju, čemu demokratija uopšte služi ako se ne može primeniti na terenu“, objasnio je Kajl Skot.

„Prebrojavanje preostalih 2% glasačkih listića je puka formalnost, jer je jasno da je demokratija na našoj strani. Nadam se da vam je jasno da demokratija mora da pobedi po svaku cenu. Cenzus je tek mala žrtva koliko je zapravo velika vrednost same demokratije“, dodao je Skot.

„Sada vi u Srbiji imate dve opcije – ili da verujete meni ili Šešelju. Svakako da se RIK tu ništa ne pita, jer je njihov posao prosta matematika, ali da se razumemo ovde je po sredi mnogo više od matematike“, zaključio je Kajl.

Predstavnici opozicije iz cenzus koalicije na čijem čelu je gospodar Radulović su objasnili da je jasno da su oni pobedili, a ne SNS i Vučić. Jer, kad se uzme u obzir da su oni svi zajedno osvojili oko 800.000 glasova, a SNS samo 1.800.000 glasova, od kojih je milion i po glasova izmanipulisano, jasno je da je opozicija trijumfovala i da je vreme da se Vučić skloni. „Ja ću biti novi Vučić“, kratko je za „Zicer“ prokomentarisao Radulović.