PODELI

Vest o oslobađajućoj presudi Vojislavu dr Šešelju potresla je svet.

Među prvima su se oglasili Rusi, koji su rekli da drugačiju presudu ne bi tolerisali. Iz Kremlja su stigle čestitke na adresu SRS-a od Dimitrija Rogozina. Putin se, međutim, nije oglašavao.

Bakir Izetbegović je rekao da je to još jedna u nizu velikosrpskih zavera i da je jasno da je Vučić potkupio Tribunal baš onako lukavo i pokvareno kako je to nekada radio Obrenović, kada je rasturio jednu prosperitetnu i multikulturalnu Otomansku imperiju, te je poručio Zapadu i EU: „Čuvajte se Srba i kad vam darove nose!“

Amerikanci su najviše iznenađeni ovom presudom, pogotovo aktuelni demokratski režim, koji nije propustio priliku da za ovakvu presudu optuži Donalda Trampa i, kako navodi „Alabama post“, „njegove globalističke pipke“. U tekstu demokrate navode da je sada jasno da Donald i Šešelj zaista imaju tajni dil i da to nije nikakva šala.

Pored demokrata, teoriji zavere su skloni i visoki činovnici CIA, koji smatraju da je presuda zapravo posledica uzdizanja Rusije i Putina posle akcije u Siriji i da je jasno da se ruskoj zveri, kako kažu, Amerika mora odupreti svim sredstvima. Pojedinici iz CIA smatraju da je Putin ucenama uticao na sudije.

Nemci su zatečeni presudom, pogotovo Merkelova. Ona je za čuveni „Noje Švajncige Ahtung“ izjavila da je ova presuda nepravedna i da joj je veoma žao što toliki trud Hrvata, u nameri da raskrinkaju velikosrpskog hegemonistu Šešelja, nije uspeo.

„Ako su svi Nemci posle Drugog svetskog rata osuđeni, nije u redu da se jedan Srbin izvuče iz haškog kazamata tako lagodno“, piše u svojoj redovnoj kolumni glavni urednik „Noje Švajncige Ahtunga“.

Hrvatski mediji su zatečeni. Većina medija odbila je da uopšte objavi vest o oslobađanju Šešelja, dok su oni koji su se usudili da vest ipak objave, svi odreda zahtevali da se rehabilituje Ante Pavelić, javno, i po mogućnosti u Hagu.

Najugroženija presudom oseća se Kolinda, kojoj je Šešelj već danas na Tviteru uputio ljubavne poruke uz najavu da će se uskoro videti.

Francuski mediji su podeljeni. Dok jedni dovode u pitanje oslobađajuću presudu, drugi veličaju Šešelja kao novog srpskog, pa i svetskog revolucionara.

Englezi su suzdržani po pitanju komentarisanja presude. Uglavnom se njihovi komentari svode na to da postoji još i žalbeno veće koje će, najverovatnije, uložiti žalbu na presudu i poručuju da ovo još nije kraj.

Oglasila se i Islamska država, koja je izdala saopštenje u kome se navodi da je jasno da je Zapad truo i da nije sposoban da izađe na kraj sa srpskim teroristima, te da posle ovakvih presuda sve više postaje jasno da EU mora prihvatiti šerijatski zakon.

NVO sektor koji deluje u Srbiji najavio je da će pokrenuti niz tužbi protiv Šešelja i da se ovo ovako neće završiti.

Kinezi su pozvali Šešelja da bude redovni profesor prava na Pekinškom univerzitetu za mesečnu platu od 30.000 dolara.

16 KOMENTARI

Comments are closed.