PODELI
Gluten gotovo da isijava iz Novakovih očiju

Nakon poraza od Vavrinke u finalu prošlogodišnjeg Rolan Garosa, ceo svet pitao se šta je to što Novaka Đokovića sprečava da osvoji taj turnir. Govorilo se o tome da je proslavljeni srpski teniser pregoreo od želje za pobedom, da je bio pod velikim pritiskom, svestan da su sve oči sveta uprte u njega, ali niko još nije otkrio u čemu je tajna.

Sve do danas.

Ekipa „Zicera“ otkrila je šta se zaista dogodilo, pa Đoković prošle godine nije uspeo da osvoji jedinu gren-slem titulu koja mu nedostaje.

Javnosti je dobro poznato da su sirove namirnice i hrana bez glutena pomogle Đokoviću da održava dobru kondiciju i postane broj jedan u svetu tenisa.

Ništa ne sluteći, želeli smo samo da otkrijemo kako se to Novak hrani, pa smo razgovarali sa prodavcem zdrave hrane kod koga se snabdeva i Maja Volk, profesorka dramaturgije koja Đokovićima priprema hranu dok su u Beogradu. A onda smo, pukim slučajem, otkrili neverovatnu stvar, koja baca sasvim novo svetlo na Đokovićev prošlogodišnji poraz.

Maja muti i ne sluti kakvo zlo će da umuti
Maja muti i ne sluti kakvo zlo će da umuti

Kako nam je ispričao pomenuti beogradski trgovac, koji je želeo da ostane anoniman, prošle godine, tri sedmice pre početka Rolan Garosa, on je otkrio da je jedan njegov radnik u džak sa sojinim brašnom dodao jedan kilogram mesnog koštanog brašna, koje se koristi u ishrani životinja. Sve je to učinio gonjen osvetom, pošto je saznao da mu gazda nije uplatio doprinose za jun i jul prošle godine. Besan i željan osvete, kupio je kilogram koštanog brašna i dodao ga u džak od 100kg sojinog.

Kao strastveni Noletov navijač, kad je saznao da sojino brašno za Đokoviće kupuje i Maja Volk, pokajao se, ali je tad bilo dockan – Maja Volk već je pazarila nekoliko kilograma kontaminiranog brašna.

„Stvar se otrgla kontroli. Momak je hteo da mi napakosti, ali mi je na kraju sve priznao pod teretom savesti. Ja sam mu uplatio te doprinose sa zakašnjenjem, stvar smo brzo izgladili, ali šteta je, kako izgleda, mnogo veća nego što smo mogli i da sanjamo. Plašim se čak da je nepopravljiva“, počinje svoju ispovest za „Zicer“ nesrećni trgovac.

„Nas dvojica pratili smo Rolan Garos i navijali svim srcem za Novaka, ali kad je u finalu izgubio od Vavrinke, pogledali smo se u oči i obojici nam je istog trenutka sinulo! Novak je izgubio, jer je pre turnira u nekoliko navrata pojeo najmanje desetak grama brašna životinjskog porekla. To je poremetilo njegov metabolizam, narušilo dobru koncentraciju i unelo u njega nemir kome niko do sada nije znao pravi uzrok. Sigurni smo da zbog toga Novak nije mogao da odigra meč onako kako bi ga inače igrao, samo da ga mi nismo ovako upropastili“, otkriva strašnu tajnu naš sagovornik.

„Osećamo obojica grižu savesti, ja zbog doprinosa, a momak zbog tog prokletog brašna. Na duši nam je veliki greh i ne znam da li ćemo ikad uspeti da se iskupimo za štetu koju smo naneli Novaku“, u suzama je završio svoju tužnu priču nesrećni trgovac.