PODELI
Cverglaniću, šareniću, odi k meni amo

Komentarišući izjavu lidera SDS-a, Borisa Tadića o tome da sada ima više siromaštva, nego u vreme dok je on vladao Srbijom, premijer Vučić je podsetio zaboravni narod na događaj iz 2010. godine, kad je tadašnji predsednik Tadić pitao jednog domaćina, u jeku poplava, jesu li mu kokoške nazeble i da li piju sedative.

Premda nismo baš dobro shvatili kakve veze koke imaju s rastom BDP-a, a svesni činjenice da svakome treba dati šansu za repliku, putem Skajpa smo proćaskali sa Borisom Tadićem. Evo šta je on za naš cenjeni portal izjavio.

„Vučić je jedna neznalica i bilo bi dobro da se prvo informiše, pre nego što se upusti u diskusiju sa mnom. Pitanje o kokoškama, u vreme mojih poplava, uopšte nije bilo besmisleno i naivno. Kao što ne znate, ja sam nadaleko poznat kao uzgajivač cverglana. Godinama sam na terasi držao po nekoliko parova. Moji su cverglani išli na prestižna takmičenja u Rumuniji i osvojio sam sijaset nagrada“, pohvalio nam se Boris.

„Cverglan vam je kokoška, to je mala jedna rasa, baš onako jedna lepa koka. Ako ozebe na terasi, recimo, kad je jaka zima, onda može da ugine. Zato sam im ja davao sedative, da ne osećaju hladnoću, a i ako je osećaju, da se ne sekiraju zbog toga. I mogu vam reći da je uspevalo. Od tri para, preživeo mi je jedan petlić, Pera sam ga zvao, ali se kasnije navukao na sedative i alkohol“, dodaje Tadić.

„Takođe, ono što nije poznato široj javnosti, jeste da sam ja završio kurs za šaptača kokoškama, tačnije cverglanima. Kad ja fićuknem mom Peri, on kukuriče i po tri sata. Jednom je toliko kukurikao da su komšije pozvale policiju, jer su mislile da je neko porodično nasilje u pitanju, ali sve sam lepo izgladio s policijom i dao sam im po nekoliko jaja od mog Pere“, pojasnio je Tadić.