PODELI
Šešelj pre i posle Tomovače

Ziceru se ovih dana putem Skajpa poverio čovek iz vrha Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke. Kako tvrdi ovaj naš izvor, do čudesnog isceljenja Vojislava Šešelja je došlo na veoma neobičan način.

Prema njegovoj priči, Šešelj je godinama pio samo rakiju Tomovaču, koju je pekao njegov kum, Tomislav Nikolić. I dok je pio samo nju, čuveni radikal gotovo nikad nije bio bolestan. Međutim, posle zavade sa kumom, Šešelju je bila uskraćena mogućnost da dođe do ove čudotvorne rakije.

Porodica Nikolić prenosi s kolena na koleno tajni recept za spravljanje evog eliksira mladosti. Ono što je za zapadnjake Šveden Biter, to je Srbima Tomovača. U Tominom kraju nekoliko porodica ima sličan recept za rakiju, ali od svih njih, porodica Nikolić je jedina uspela da sačuva najstariji recept i nije ga menjala vekovima.

Odmah po povratku iz Ševeningena, Šešelj je organizovao podmladak Srpskih radikala da noću kradu Tomovaču iz podruma porodice Nikolić.

Ova akcija pod sloganom „Spasimo vođu“, izvođena je danima (bolje reći, noćima), dok se Šešelj nije snabdeo potrebnom količinom Tomovače.

Tomovaču je kasnije propisno koristio za isceljenje svoje opake bolesti. Masirao je tabane svakog jutra i uveče pio određenu količinu čudesne rakije, što bi narod rekao, na tašte. Vrlo brzo, posle svega nekoliko meseci, rezultati su bili očigledni.

Šešelj je posle za medije pričao kako zapravo koristi nekakav otrov i time suzbija opaku bolest, ali je vešto izbegao da kaže o kakvom i čijem je otrovu u stvari reč.