PODELI
Da, to sam ja, malo sam se promenila

Ovih dana mogli smo da vidimo ponovni progon penzionisanog vladike Vasilija Kačavende. Vest su pratile i fotografije koje svedoče o njegovom nekadašnjem luksuznom životu, a sada prikazuju njegov „luksuzni“ život u „Domu za stara vladičanska lica“.

Po ko zna koji put su ga napali, naročito njegovu seksualnu opredeljenost i aktivan seksualni život, koji ni starost nije mogla da poremeti.

Zato je ekipa Zicera odlučila da ode u „Dom za stara vladičanska lica“ i dobije direktne odgovore od samog starog i srećom po nas, sada već seksualno neaktivnog vladike.

Ulazeći u Dom, odmah smo primetili skromnost celog objekta. Nema više raskoši, nema više zlata! Tu je samo pozlata i mermer.

Sedeći na Simpovoj fotelji, dočekao nas je vl. Vasilije, koji se ozario kada je video našeg fotografa. Valjda ga je za trenutak podsetio na nekoga.

Sedi mali ovde, da ti čika da bonu
Sedi mali ovde, da ti čika da bonu

Z: Vaše preosveštenstvo, pomaže Bog i hvala Vam što ste nas primili i što ste radi da odgovorite na neka naša pitanja.

Vl. V: Hvala i vama na poseti i na ovom lepom poklonu za oči.

Z: U novinama s vremena na vreme možemo da pročitamo članke koji se tiču vas i afera sa kojima vas povezuju.

Vl. V: Znate kako kaže naš narod „Psi laju, a karavani prolaze“, tako su i moji karavani sa najkvalitetnijom robom prolazili 90-tih godina.

Z: Da, ali vas povezuju sa strašnim stvarima, kao što su homoseksualni odnosi, život u luksuzu…

Vl. V: Da li ču ja to poneti sa sobom u grob? Da li mogu sve te slatke mladiče poneti sa sobom u grob? To su sve budalaštine, a i sam Sabor je uvideo da nisam kriv, gledali su tamo neke cd-ove i jedino što su mi posle toga rekli bilo je: „Svaka ti čast, mi u ovim godinama to ne bismo mogli.“ Tu nije bilo nikakvih kanonskih smetnji, jer u kanonima se kaže da ako episkop spava sa ženom, greh je načinio. Tako da su i moja braća arhijereji to uvideli i oslobodili me bilo kakve krivice. Ja im na tome zahvaljujem i tu se vidi da nas Duh Sveti ne kontroliše, da smo totalno samostalni.

Z: Bilo je tu nekih vladika koji su govorili da će stvar isterati do kraja?

Vl. V: Bilo je, bilo je, ali kada su shvatili da su oni kanonski zgrešili, za razliku od mene, odmah su se povukli, čak su i stali na moju stranu.

Z: Kakvim životom sada živite i gde je sav onaj luksuz?

Vl. V: Ja sam zamolio braću arhijereje da ispune moju davnu želju, da me penzionišu i da se osamim, da živim kao pustinjak, kao pravi monah. Sva blaga koje sam imao dao sam u humanitarne svrhe, onima kojima je to potrebno, jer meni više nije. Dao sam humanitarnim organizacijama SPC, da ipak ostane sve u porodici. Živim skromno od svega par hiljada evra mesečno i sa automobilom koji je star par godina, rekao bih čak da je u pitanju jedna obična krntija.

Z: Hvala vam preosvećeni na ovom intervjuu.

Vl. V: Hvala i vama, a i mogli bi ovog fotografa da mi ostavite, da napravim čoveka od njega, hahahahaha… Čekajte, čekajte, evo momče jedan parfemčič, kao mali znak pažnje.

17 KOMENTARI

Comments are closed.