PODELI

Nakon afere s nezakonitim prisluškivanjem novinara, Srpska napredna stranka donela je definitivnu odluku da Stefanovića povuče s mesta Ministra unutrašnjih poslova.

Stefanović bi trebalo da pređe u gradsku vlast, a njegovo mesto zauzeće Aleksandar Vulin, sadašnji Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Tragom te informacije pozvali smo gospodina Vulina, koji je za Zicer kratko prokomentarisao:

“Tačno je! Napuštam Ministarstvo rada i prelazim u MUP. Kao ministar unutrašnjih poslova pokazaću revolucionarnu čvrstinu jednog Če Gevare, a posebno u zaštiti LGBT populacije, zato što njihovoj bezbednosti do sada nije poklanjano dovoljno pažnje. Štaviše, zahtevaću da ubuduće najmanje 15% od ukupnog broja zaposlenih u MUP-u budu pripadnici te društvene grupe.”

Kako saznajemo, u Vladi smatraju da je Vulin trenutno najbolji izbor za mesto prvog srpskog policajca, jer JUL-ovci imaju najviše iskustva u suzbijanju nasilnih demonstranata u borbi protiv režima.

S tim u vezi, podsećamo i na odlučnu izjavu Aleksandra Vulina iz ‘98. godine, da je demonstrante na Brankovom mostu policija trebalo da gađa vodenim topovima sa vrelom vodom.

Naš izvor otkriva da je Skot, novi američki ambasador u Srbiji, izuzetno zadovoljan izborom Vulina za novog Ministra unutrašnjih poslova, jer je, kako ističe, za Zapad izuzetno važan princip da vladajuća stranka u Srbiji ne drži više od četiri ministarstva u Vladi.

13 KOMENTARI

Comments are closed.