PODELI

Kao u onoj stаroj crnogorskoj: „Oj junače, dođoh ti na noge, okitih te ovijem junačkim ordenom“, mitropolit Amfilohije najavio je odlikovanje Miroslava Miškovića.

„Mi u Crkvi cijenimo poštenje, čojstvo i junaštvo, a to su sve odlike koje krase ovog divnog čovjeka, skromnog i blagočestivog. Svi znamo kako je iz male garaže kao vrijedni mrav krenuo da radi sa još 3 prijatelja, zvali su ih DeltaM ili 4M, po prezimenima velikih ljudi koje je Srbija izrodila, a to su: Mišković, Milošević, Marjanović i Marković. A vidite sada, bez ičije pomoći stvorio je imperiju. To je hrišćanski ideal, vrijednog radnika, koji ne samo da radi, već i pomaže drugima. Da mogu, okitio bih ga na svako rame, svaki lakat, ma na svako mjesto bi’ ga okitio, kolika je veličina taj čovjek“, kazao je nadahnuto mitropolit.

Miroslav Mišković zahvalio je mitropolitu Amfilohiju uz reči:

„Vaša ekselencijo, hvala vam puno na ovim divnim rečima. Dobro znate da sam ja Boga otkrio u zatvoru i On mi je bio velika podrška protiv ogromne nepravde, koja samo nas pravednike i mučenike stiže. To je moj život, i ja hrabro koračam, za krst časni i za Deltu zlatnu. Vas, velečasni znam od ranije, još pre Boga i pre mnogih drugih, pa nas i vezuje neko prijateljstvo, zajednički prijemi, druženja, investicije i šale. Oduvek sam osećao da je između nas postojala neka prijateljska veza, koja nas je i dovela do ovog veličanstvenog priveska. Hvala vam još jednom“, rekao je Miroslav Mišković.