PODELI
Kad Vučić poludi, onda to izgleda ovako

Nakon što je Aleksandar Vučić razlupao sva stakla u prostorijama SNS-a u Smederevskoj Palanci, vlast i opozicija ne prestaju s prepucavanjima.

Opozicija je, kao i uvek, jedinstvena – Vučića treba osloboditi što pre iz pritvora. S druge strane, vlast tvrdi da Vučić daje loš primer mladima i da je takvo ponašanje nedopustivo.

Razgovarali smo sa dvadesetak lidera srpske opozicije i svi su oni saglasni da je Vučić žrtva represivnog i autoritarnog režima.

„Vlast je u panici“, kaže jedan od lidera opozicije, koji je želeo da ostane anoniman. „To što u Srbiji više nije dozvoljeno razbijati stakla stranačkih prostorija samo govori o tome da vlast ne preza više ni od čega, ne bi li ugušila svaki otpor.“

Narodni poslanik Zoran Babić, međutim, za Zicer je izjavio da je ovo slučaj u kome iskreno podržava opoziciju i da veruje da ako je Vučić zaista uradio to za šta je optužen, onda je sigurno imao opravdan razlog za to.

Dok traju ova prepucavanja Vučić (23) i dalje ostaje u pritvoru.

Razgovarali smo i sa advokatom Aleksandra Vučića, sakupljača sekundarnih sirovina iz Smederevske Palanke.

„Moj klijent priveden je i zadržan u pritvoru samo zato što je Rom. Ovo je loša poruka za sve one koji u budućnosti budu želeli da uništavaju nečiju imovinu, a o svemu smo obavestili i Poverenicu za zaštitu ravnopravnosti“, rekao je.

Nezvanično saznajemo da Vučiću prija ova nenadana popularnost i da se nada da će mu ona omogućiti ulazak u narednu sezonu Velikog Brata.