PODELI
Mile na mapi Srbije, sačinjenoj od pljeskavice bez soje, objašnjava Novosađanima gde je Leskovac

Kako bi čula i drugu stranu priče, ekipa Zicera svratila je do roštiljdžije Milosava Milosavljevića, vlasnika “Leskovačkog roštilja”, kog je NDNV optužila za pokušaj naraušavanja vojvođanskog identiteta.

Ekipa Zicera: Dobar dan, Mile.

Mile: Zdravo živo, snajke, koje te muči?

Ekipa Zicera: Htela sam da vas pitam šta mislite o nezadovoljstvu NDNV na to što ste otvorili leskovački roštilj u sred Novog Sada?

Mile: Koje da kažem? Taj Gluponjić zapenija k’o sivonja, k’o da sam Hitler. Ne da si da I’ mi iz Leskovac radimo k’o svi ostali.

Ekipa Zicera: Ali oni kažu da Vi uništavate vojvođanski duh.

Mile: Koji duh? Nemoj me zasmejavaš, pa koji je taj tvoj vojvođanski duh?!? Pa ovdena ti kao u Ujedinjene nacije, došaja je i ko je hteo i ko nije, da ih istreseš iz gaće te iz tuj organizaciju, pa to ima vojvođanski duh ko belac u Afriku. Pa otkude je on? Otkude su njegovi?

Ekipa Zicera: Ali oni misle da se time uništava stari, austrougarski identitet, ipak su Vojvođani fini.

Mile: Hahahahaha, nemoj snajke, ‘ću d’umrem ovde. Jeste, jeste, ovde je sve fino, baš pre neki dan ape me džukela, skoro nisam ni osetija, to bre fino sve, austrougarski kao što kažeš.

Da vam kažem nešto ja, da se manu oni tija gluposti, da si počnu nešto pametno da rabote, a ne kao onaj moj sin džbalebaroš, što po cel’ dan sedi i mašta mi o neke gluposti. To bre lopatu da oseti, da vidiš kako bi im izletele tija gluposti iz glave. Eve ti fina Vojvodina, opustela od tija filozofi, niko da se lati motike, nego samo nešto fantaziraju.

Nego snajke, šta da ti turim u ovu pljeskavicu?