PODELI
Borko na sutrašnjoj konferenciji za novinare

Kako Zicer ekskluzivno saznaje od izvora bliskih Borku Stefanoviću, ovaj političar se, nakon neoliberalizma i novog komunizma oličenog u Ciprasu, okreće pravoslavlju, koje vidi kao jedini spas za Srbiju.

Stefanović je shvatio da je put kojim Srbija treba da ide – povratak tradiciji, nacionalnoj državi, utemeljenoj na pravoslavnim vrednostima. U jednom manastiru, koji je nedavno posetio, a tokom priprema za novi politički pravac, naučio je kako se pripremaju proja, pura i cicvara. Osim toga, Borko je naučio kako treba biti trpeljiv prema svojim političkim protivnicima i kako se motanjem buksne i brojanice može spojiti moderno i tradicionalno.

Kako saznajemo, novu stranku nazvaće PUSA (Pravoslavna Unija Stefanovićevih Aktivista)

U delu opozicije, međutim, ovaj Borkov potez tumači se na drugačiji način.

Gospodin Slavoljub Željković, iz Partije Uspeha, Šanse, Izobilja, Mira i Osmeha (PUŠIMO), navodi da je Borko, kao pragmatičan političar, video šta je među biračima aktuelno nakon sloma Ciprasovog novog komunizma, i da sada pokušava da, na talasu pravoslavnih ideja i najdubljih narodnih osećanja, sebi osigura opstanak na političkoj sceni.

Kako bismo čuli i drugu stranu, posetili smo Borka Stefanovića u sedištu njegove buduće nove stranke.

Nakon što je saslušao šta je g. Željković o njemu rekao, spustio je pogled, zavrteo brojanicu, a onda se prekrstio i smireno nam rekao:

„Najteže je biti prorok u svom selu!“