PODELI
Nije član, ali kao da jeste

BEOGRAD – Predsednik Srpskog sabora Dveri, Boško Obradović, pokrenuo je pitanje u vrhu Dveri o relativizaciji fašizma i zalaganju za odbranu Nedića i Ljotića, a od strane Vladimira Dimitrijevića, publiciste iz Čačka.

Dveri su u internom saopštenju navele da su svoje jasno antifašističko opredeljenje nebrojeno puta pokazale i potvrdile.

„Niko ne sme sebi davati za pravo, pa makar to bio i Vladimir Dimitrijević, da pronalazi opravdanja za one koji imaju simpatije i razumevanje za kolaboracioniste, kvislinge i saradnike okupatora.

Antifašistička prošlost je ono čime se Dveri najviše ponose. Nedić je bio kolaboracionista i kvisling, a Ljotić je otišao i korak dalje u pravcu izdaje srpskih nacionalnih interesa i Srbije. Fašizam je najveće zlo u istoriji i Dveri ga se gnušaju. Nećemo dopustiti da i jedan član ili simpatizer promoviše kolaboracioniste i izdajnike, poput Nedića i Ljotića“, navodi se u internom saopštenju.

Stoga je predsednik Dveri pokrenuo disciplinski postupak protiv Vladimira Dimitrijevića, iako ovaj nije član Dveri, ali je vrlo uticajan na članstvo i glasačko telo.

Interno saopštenje Dveri, koje cirkuliše među članovima i simpatizerima, završava se tradicionalnim pozdravom – Smrt fašizmu – svetosavlje narodu!

18 KOMENTARI

  1. … [Trackback]

    […] There you will find 32789 more Infos: zicer.org/2016/01/01/bosko-obradovic-razilazi-se-s-dimitrijevicem-zbog-odbrane-nedica-i-ljotica/ […]

Comments are closed.