PODELI

Novinarka N1 Danica Vučinić se deklarisala kao krava. Tim povodom čuvena šaptačica krava sa Šar planine, Rezija Igić, poslala nam je saopštenje lično od krava koje je primila telepatskim putem. Prenosimo ga u celosti:

Mi srpske krave, okupljene oko naše Šarulje, pretkinje najstarije krave čiji je papak zakoračio u Srbiju dolaskom Кelta, ovim putem izdajemo vanredno saopštenje u vezi samoidentifikacije novinarke N1 Danice Vučinić kao krave.

Mi krave ne pristajemo da se bilo koje dvonožno biće, a naročito novinarka N1 čija je redakcija više puta pokazala gađenje prema zemlji, seljacima i poljoprivrednicima, na bilo koji način identifikuje sa nama.

Iako smo vrlo dobro svesne zle kobi ovog vremena gde se svako može poistovetiti sa svakim, ipak smo dužne da podsetimo da smo mi vekovima služile čoveku na korist. Pomagale smo mu da ore, pravi brazde, davale mu mleko, kožu i meso. Nismo do sada čule da je iko od ljudi imao ikakvu praktičnu korist od Danice Vučinić.

Takođe podsećamo da i mi krave, kao i ljudi, i te kako osećamo bol, teskobu, nervozu, radost i ostale emocije, te da nas je sa tim u vezi ovaj pokušaj proboja u naše ponosno stado, duboko potresao i kao krave, i kao papkare preživare, u tolikoj meri da nas je burag zaboleo, a naša Milka je od stresa prestala da luči mleko. Oštro osuđujemo ovaj pokušaj napada na našu vrstu i nadamo se da će ovakvi incidenti ostati stvar prošlosti.

Bez posebnog poštovanja,

Šarulja, Milka, Belka, Zora, Ika, Bulka i ostale srpske krave Šar planine.