PODELI

Dosrbljenom Srbinu iz Novog Sada, čiji je predak lično Lukijan Mušicki, poznati srpski vladika, nacionalromantičar i nacionalista, dogodila se nesvakidašnja neprijatnost dok je bio u Nišu na proputovanju prema Bugarskoj.

Naime, kako saznajemo, Bačvanina Srbislava Mušickog, koji je želeo da ostane anoniman, su u niškom kliničkom centru držali 10 dana mimo njegove volje i bez preke potrebe, nakon što je preživeo saobraćajnu nesreću u kojoj uopšte nije bio povređen.

Lekari su zaključili da ima ozbiljne traume na mozgu pošto rasteže dok govori i usporeno priča.

– Stvarno ne mogu da kažem da sam imao bilo kakve druge neprijatnosti osim što me nisu hteli pustiti iz bolnice. – započinje svoju mučnu ispovest Srbislav Mušicki.

Prema rečima Srbislava, bolničko osoblje je bilo veoma ljubazno, možda i previše jer kako tvrdi donosili su mu na svakih par sati nešto da jede „da se okrepi“.

Bolničko osoblje pak tvrdi da im je Srbislav napravio ozbiljan trošak, pošto je tražio da jede gomboce. Zbog te, njima nepoznate, reči morali su da angažuju prevodioca kojeg su na kraju papreno platili.

– Na moje insistiranje da me konačno puste iz bolnice, jer niti sam imao kakav prelom, niti unutrašnjih povreda, čak ni ogrebotinu, lekari su mi uporno govorili: „Dečko vidiš da si šlogirao. Kad ti govor bude bio normalan to je znak da se oporavljaš“ i sve vreme su mi se derali na uvo a drugom rukom držali za rame da me privuku sebi jer su mislili da pošto sporo pričam i rastežem da sam još i nagluv. – Tvrdi Srbislav.

Srbislav je nakon deset dana pušten iz bolnice u Nišu pošto je gradonačelnik Novog Sada zvao da potvrdi da je dečko iz Bačke, te da zbog toga rasteže dok govori. Međutim zbog trauma koje je preživeo Srbislav tvrdi da će od sada u Bugarsku ići isključivo preko Rumunije.