PODELI

Veliki filantrop, finansijer i član bankarske porodice Rotšild, lord Džejkob Rotšild, preminuo je u 87. godini, ali je njegova porodica morala da sačeka nekoliko dana pre nego što je javnosti saopštila ovu vest.

Razlog zbog kojeg je porodica Rotšild krila vest o smrti Džejkoba je po malo neverovatan, naime, politikolog iz Crne Gore Ljubomir Filipović je par sati nakon upokojenja Džejkoba saznao za ovaj tužni događaj jer je porodica Rotšild poslala cirkularni mejl svima koji su na platnom spisku Rotšilda sa obaveštenjem da će većini biti preispitane donacije, a pojedincima verovatno i ukinute.

Porodica Rotšild je potom primila informaciju iz Crne Gore da je Ljubo Filipović nakog pročitanog mejla pao u depresiju i počeo govoriti svojim prijateljima kako „život više nema smisla“.

Iz bojazni da Ljubo ne digne ruku na sebe, porodica Rotšild je morala odložiti objavljivanje vesti o smrti Džejkoba, dok se ne uveri da se Ljubo smirio. Da bi se Ljubo brže smirio i stvari nastavile da se odvijaju po planu globalista, Rotšildi su Filipoviću poslali nešto novaca kako bi ga utešili.