PODELI

Čuveni srpski spisatelj Marko Vidojković tvrdi da mu ni najmanje ne smeta ako ga SPC isključi iz svojih redova jer kako kaže on je crkvu „odavno overrajdovao, kao bespotrebnu smetnju u upražnjavanju hrišćanstva“.

Vidojković smatra da nema šta da traži u crkvi koja isporučuje oružje Srbima na Kosovu i Metohiji i gradi hram Sv Save na Vračaru.

– Ja sam odavno shvatio da mi ne treba posrednik između mene i Boga i napustio sam tu Srpsku crkvu punu bradatih spodoba koji obožavaju Ratka Mladića, Novaka Đokovića, Amfilohija, Republiku Šumsku, i ne mogu da spavaju bez Kosova. – rekao je Vidojković.

Vidojković je na kraju objasnio da je zapravo on vernik ali ne SPC.

– Naravno da sam vernik. Verujem da postoji neka viša sila, da kosmos sve uredi kako treba. Ali mi ne trebaju popovi. Istina je, član sam Jehovinih svedoka već dugi niz godina i deo sam starešinstva. Niko me ne plaća za to, kao popove. Ne prodajem brojanice, ikone, tamjan. Od svojih para finansiram literaturu kao što je Kula stražara i besplatno je delim prijateljima koji žele da se upoznaju sa učenjem Jehovinih svedoka. – objasnio je Vidojković.