PODELI

Danas za Zicer razgovaramo sa sveštenikom Branislavom koji je na ulici ispred Patrijaršije blago rečeno doživeo čudo!

– Pomaže Bog oče!
-Bog vam pomogao! Da, kao što rekoste doživeo sam istinsko čudo na sred ulice i to je dokaz da se čuda dešavaju čak i tamo gde im se ne nadamo, u biblioteci, ko jelte voli da zalazi po takvim mestima, u kafani, na ulici…


-Ispričajte nam šta vam se konkretno dogodilo!
– Predavao sam neku dokumentaciju u patrijaršiju, znate, prilozima vernih kupili smo neki plac za crkveni kulturni dom u mojoj parohiji i kada sam završio sa papirologijom odlučih da zovnem drugara koji živi u blizini, a nismo se dugo videli, pa da sednemo negde na kafu. Nađosmo se i dogovorismo da krenemo do Кneza, odjednom moj drugar stade kao ukopan i poče da osluškuje nešto. Iskreno to mi je bilo vrlo čudno i posumnjao sam na trenutak u zdrav razum ortaka iz detinjstva. Odjedom Sale reče: „Bane brate je li to tvoja cipela priča?“ Pomislih da je puko skroz, međutim iz cipele začuh čudan glas koji je ljutito govorio „To je jedan govnar koji pljuje žene“ zbunio sam se skroz, nisam znao šta me snašlo, a cipela je nastavila „Stoko bradata je*em ti sestru, nabijem te na ku…“ Nisam mogao da verujem šta se dešava pa se prekrstih i na um mi dođe onaj citat iz jevanđelja gde kaže da ako te oko sablažnjava treba ga izvaditi, a šta je cipela naspram oka, odlučih da skinem cipele i spalim ih negde. No kad skidoh levu cipelu videh na đonu da sam ugazio u nekakav izmet, pretpostavljam ptičiji, mada ćete u sred Beograda često sresti i konja ili magarca. Izmet se zalepio na đon i nekim čudom priča.
Cipelu smo poslali u Vatikan na veštačenje komisiji za utvrđivanje kvaliteta i intenziteta čuda i interakciju sa onostranim utvrama, a ja sam sačuvao samo jednu fotografiju skinutu sa nadzorne kamere obližnjeg lokala, snimljenu u trenutku gaženja u izmet koju ću priložiti vašoj redakciji. Zanimljivo je da se na izmetu ukazao lik neke čovjekolike nakaze za koju sumnjamo da je demon.
Dovoljno sam rekao, iscrpljen sam i zbunjen ovim čudom. Ukoliko neko od vaših čitalaca ima brufen od 600mg dobro bi ki došao sada. Hvala vam na pozivu i pozdravljam vas do sledećeg čuda!