PODELI

Predsednik Rusije Vladmir Putin izjavio je da nema nameru da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini.

On je na diskusionom klubu Valdaj rekao da Rusija nije samoinicijativno govorila o mogućnosti upotrebe nuklearnog naoružanja, a da se raspirivanje retorike na tu temu koristi za uticaj na pristalice Rusije.

– Mi ne želimo da upotrebimo nuklearno oružje jer je to put bez povratka. Postoje mnogo jednostavniji načini da se slomi Zapadni svet. – rekao je Putin.

Putin je istakao da se Rusija zapravo ne želi aktivno suprotstavljati Zapadu.

– Planiramo da rat u Ukrajini potraje što duže. Po mogućnosti narednih 30 do 50 godina. Već tokom ove prve godine Zapadni svet se našao u ozbiljnim ekonomskim problemima i političkim previranjima. Naredne godine će situacija biti još gora. Rusija ne želi zlo nikome ali je vreme da se Zapadu pokaže ko je glavni u svetu.- rekao je Putin.

Predsednik Ruske federacije je još dodao da ulaganja Zapada u rat u Ukrajini iscrpljuje zapadne države i stvara veliko nezadovoljstvo naroda tih zemalja, dok istovremeno ulaze u ozbiljnu ekonomsku krizu.

– Dok s jedne strane finansiraju Ukrajinske ekstremiste u njihovim zemljama su masovni protesti zbog energetske i ekonomske krize. Pobornici Zelene agende u ovome vide svoju šansu i zbog toga nam idu na ruku jer neće odustati od podrške Ukrajini. Ali narodi na zapadu polako uviđaju sve i izlaze iz decenijske lobotomije i u tome je naša prva pobeda. -dodao je Putin.

Putin je takođe objasnio da je mudrost Azije veća i starija od lukavstva zapadnog sveta te da je jedino važno održati jedinstvo azijskih naroda, a ostalo će doći samo po sebi.