PODELI

Hakerski napadi na Srbiju ne prestaju. Pored svakodnevih dojava o navodno postavljenim bombama, naša zemlja se našla na još jednom udaru hakerskih grupa iz inostranstva. Naime, grupa Anonimus je ostvarila svoje pretnje i rano jutros je izvršila napad na našu digitalnu infrastrukturu.

Da je Srbija sledeća meta i da treba da očekuje osvetu zbog aktivnog podržavanja Rusije,juče je srpsku javnost preko društvene mreže Tviter informisala nepoznata osoba koja se predstavlja kao član grupe Anonimus.

Naravno, korisnici ove društvene mreže iz Srbije su na ovu uznemirujuću pretnju odreagovali u svom stilu. Toliko su se sprdali sa njom, da se u celu priču morala uključiti sama centrala ove hakerske grupe ne bi li potvrdila njenu autentičnost.

I upravo zbog javnog poniženja koje su doživeli, oni nisu časili ni časa, već su rano jutros udarili na ponos i diku naše digitalizacije – na portal E-Uprave.

Iako još nema zvaničnih potvrda ovog mučkog napada, od našeg izvora smo uspeli da dobijemo potvrdu da se on zaista i dogodio, kao i kratki komentar.

-Tačno je. Napadnuti smo rano jutros. Još nismo izašli u javnost sa ovom vešću, jer još procenjujemo kolika nam je šteta naneta. Ne bih da dižem paniku, ali će ona izgleda biti jeziva. Šta da vam kažem, posle hakerskog napada, naš portal je pro-ra-dio! Katastrofa! Tome se nismo nadali…

Podsetimo, svi ovi napadi su rezultat čvrstog stava našeg rukovodstva da još nije vreme za uvođenje sankcija Rusiji. Da li će se posle ovog nemilog događaja promeniti, ko zna. Vreme će pokazati…