PODELI

Vest o odlaganju sudbonosnog obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića za 6. maj uzdrmala je javnost.Suočeni sa rastućom neizvesnošcu koju je generisala ukrajinska kriza i već istanjenih živaca usled svakodnevnih pretnji da će se talas poskupljenja i nestašica osnovnih životnih proizvoda i energenata, koji je pogodio razvijene evropske zemlje, preliti i na nas, građani Srbije su na ovu tužnu vest reagovali na jedini mogući način – povećali su dnevni unos lekova za smirenje.

 

Od petka, kada se saznalo da će 6. maj biti novi dan „D“ u našoj istoriji, potrošnja lekova za smirenje („bromazepama“, „bensedina“, „ksalola“, „lorazepama“ i drugih sedativa)beleži nezabeležene rekorde.

 

Da je situacija dramatična, potvrdili su nam i iz farmaceutskih krugova:

 

-Činjenica je da naši sugrađani i inače ove lekove gutaju kao bombonice, ali ovakva navala na sredstva za smirenje je nezapamćena. Naše apoteke su opustošene. U njima ovih sredstava više nema ni za leka, a potpuno ista situacija je i kod naših konkurenata, jada se naš izvor i dodaje:-I naši magacini su ispražnjeni, a budući da nas je sve ovo zadesilo u vreme praznika, ko zna kad će se stanje normalizovati.

 

Kako će nadležni državni organi izaći na kraj sa ovom neočekivanom krizom i da li su određene korake u pravcu njenog rešavanja već preduzeli nismo mogli da saznamo, jer do srede praznuju. Ostaje nam samo da se nadamo da će se sve dobro svršiti i da ćemo 6. maj dočekati koliko-toliko smireni.