PODELI

Vest da je sud u Melburnu poništio odluku federalne vlade Australije o ukidanju vize i deportaciji Novaka Đokovića nije obradovala baš sve u Srbiji. Iako su advokati najboljeg svetskog tenisera argumentovano odbranili podnetu žalbu na odluku Vlade i tako potvrdili da je Novak imao kompletnu dokumentaciju za medicinsko izuzeće, postoje persone koje smatraju da su ga australijske vlasti morale, i pored svega, deportovati, i šlus.

 

Takvim personama slamku spasa predstavlja činjenica da borba Đokovića i australijskih vlasti još nije gotova. Naime, postoji mogućnost da ministar za emigraciju Aleks Hok iskoristi ličnu poziciju da ukine vizu Novaku. U slučaju da se ovo dogodi, srpski teniser bi dobio zabranu dolaska u Australiju na tri godine.

 

Kako bi izvršio pritisak na australijskog ministra da povuče ovaj potez, predvodnik nezadovoljnih persona u Srbiji, Teofil Pančić, se rešio na drastičan potez – stupio je u štrajk glađu!

 

Budući da se zavetovao na tišinu sve dok traje njegova borba, o Pančićevom štrajku koji je šokirao sve u Srbiji, bili smo prinuđeni da popričamo sa njegovim bliskim saborcem koji je želeo da ostane anoniman (identitet saborca poznat redakciji).

 

Tačno je. Teofil se odlučio da štrajkuje glađu dok se ova nepravda ne ispravi, neveselog tona je započeo naš sagovornik, a zatim i dodao: Ali, nažalost, ne ide sve po planu. Ne znamo koliko će uspeti da izdrži.

 

Kako smo saznali, čim je čuo da je sudija Entoni Keli doneo presudu u korist Đokovića, Teofil je krenuo u borbu. Rešio je da momentalno stupi u štrajk glađu i tako primora australijske vlasti da se dozovu pameti i ponište ovu, po njemu, sramnu presudu.

 

-Ma, nije časio ni časa. Nije ni doručak do kraja završio. Preskočio je već jednu užinu i ručak, ali posledice samoiznurivanja tela su već nastupile. Počeli su da mu se priviđaju četnici. I to svuda i na svakom koraku. Pa, on je uobrazio da su četnici, a ne sudija, otplivali do Australije i oslobodili Đokovića. Strašno…

 

Naš sagovornik je rekao da su on i njegovi saborci,zabrinuti za Pančićevu sudbinu,alarmirali svetsku javnost i da se nadaju pozitivnom odgovoru.

 

-Ako se njegov štrajk nastavi i sutra…ko zna kakve će posledice to izazvati po Teofilovo fizičko i psihičko zdravlje. Strahujemo da bi ova vlast iskoristila priliku i, pod izgovorom da se brine za njega i njegovo mentalno stanje, smestila ga u kakvu ustanovu zatvorenog tipa. A tamo…Zna se šta bi prvo uradili – oprali bi ga i ošišali.