PODELI

U pripremi je nova mera, od koje se mnogo očekuje na ekonomskom planu. Prema našim izvorima iz Vlade Srbije, spremna je aplikacija koja će ubuduće biti obavezna na telefonima svih građana starijih od 65 godina. Aplikacija će na telefonima penzionera da rudari bitkoine, koji će da idu – u državni budžet. Naš izvor iz Vlade nam iznosi i konkretne detalje:

– U poslednje vreme, svi penzioneri imaju tzv. „pametne telefone“. Međutim, njihovi su potencijali potpuno neiskorišćeni. Iako svi ti telefoni imaju dobre procesore i najmanje 4 gigabajta memorije, penzioneri čitaju vesti, šalju iritantne slikovne poruke preko Vajbera, i možda otvore Fejsbuk nalog gde blamiraju rodbinu.

Ako bismo putem ove aplikacije iskoristili samo 10 posto tih potencijala, mogućnosti su skoro neograničene, a naši najstariji građani to u normalnom radu neće ni da osete. Tako ćemo, zahvaljujući našim najstarijim sugrađanima,konačno da napravimo ekonomiju za 21. vek – stabilnu, dugoročno održivu i zasnovanu na najnovijim tehnologijama – zaključuje naš izvor iz Vlade Srbije.