PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će tokom jeseni dovesti na desetine hiljada Sasa da rudare bitkoine.

– Danas sam posebno srećan što mogu da vas obavestim, jer smo se godinama borili, da dovedemo Nemce u Srbiju, baš onako kako su to naši preci radili kada je Srbija bila najrazvijena i najbogatija zemlja Zapadnog Balkana. Baš poput Stefana Nemanje ili Despota Stefana i ja ću dovesti Sase da rudare u Srbiji. Ovo je divna vest za sve građane Srbije jer ćemo već tokom decembra položiti kamen temeljac za veliko sasko rudarsko naselje na levoj obali Dunava u Borči. – rekao je Vučić.

Vučić je istakao da bez obzira na to što nije u pitanju ista vrsta rudarenja, da je ipak bogato sasko iskustvo ono što je potrebno Srbiji da krene napred.

– Red, rad i disciplina, to je ono što je potrebno da usvojimo od Nemaca. Obezbedićemo posebnu elektranu za sasko rudarsko naselje bitkoina, time ćemo postići da bude više novca u lokalnoj samoupravi za lokalne puteve, kanalizaciju koje svakako završavamo na levoj obali Dunava. Počinje nova era i novi vek za Srbiju. Srbijo, čestitam! – zaključio je svoje izlaganje predsednik Vučić.