PODELI

Poznati crnogorski političar albanskog porekla Dritan Abazović rođeni je brat blizanac srpskog političara Boška Obradovića.

Tužna priča o braći blizancima počinje na crnogorskom primorju kada su rođeni Dritan i Boško. Roditelji Dritana i Boška iz Ulcinja su od početka sumnjali da je njihov stariji blizanac ukraden i prodan nekoj srpskoj porodici. U početku su mislili da je u pitanju neka dobrostojeća porodica iz Beograda ali kasnije su saznali da je to porodica Obradović iz Čačka.

Rođenu braću su razdvojili korumpirani medicinari odmah u porodilištu i starijeg brata, koji je trebao da se zove Iljir, prodali.

Tako su dva brata blizanca završila u dve različite države i dve različite nacije. Ali njihov karakter i sudbina je ubrzo pokazala da se istina ne može sakriti. I Dritana i Boška život je odveo u politiku. Istina, obojica su donedavno bili marginalni političari, s tim što je Boško to ostao i danas. Ipak, obojica su postali poznati u regionu zbog svog političkog angažmana.

Zanimjlivo je da obojica vode male partije i pokrete, koji nemaju veliko uporište u glasačkom telu Srbije ili Crne Gore ali da je njihov politički angažman medijski veoma ispraćen. Takođe je velika sličnost njihova privrženost Srpskoj crkvi i tradicionalnim vrednostima, kao i naklonost stranca koju uživaju obojica.