PODELI

Nedaleko od bosanskih piramida u Visokom otkriven je skelet pračoveka. Bošnjački istoričari kažu da je on karika koja je nedostajala u Darvinovoj evoluciji – razumno biće, bosanski čovek (homo bosniacus). Više o tome u razgovoru za Zicer otkriva nam vodeći bosanski historičar Bošnjo Tvrtkomanić.

-Selam alejkum. Imam neizmjerno zadovoljstvo da reknem kako smo nakon niza otkrića koji govore o tome da smo najstariji narod na svijetu cijelome Allahovome konačno našli kariku koja nedostaje između majmuna i razumnoga ćovjeka.

Moj uvaženi kolega historijan Semir Osmanagič otkrio je skelet. Nakon niza analiza na najprestižnijem Univerzitetu u Visokom , došli smo do otkrića starosti ovoga jarana našega, a to je 85 milijuna godina. Tada je počelo odvajanje sisavaca od ostalih majmuna.

To nedvosmisleno govori da je prvi razuman ćovjek nastao na tlu Bosne i Hercegovine. Homo bosniacus iako je bio primitivan za ono vrijeme bio je najrazumniji od ostalijeh sisavaca. Pored izrade i upotrebe mnogih oruđa za lov, nedaleko od iskopina na zidu pećine nađeni su i uklesani notni zapisi. To nam govori dosta o kulturi prabošnjaka.

Razumni bosanski čovjek bio je visok oko 2,5 m, imao je plave oči i svijetlo plavu kosu. Bavio se lovom i ribolovom a od skupljenih plodova pekao je rakiju.

Naše nalaze poslali smo Univerzitetu u Sarajevu na katedru za historiju kako bi se lažna historija kojom truju našu djecu konačno revidirala Inshallah! – kazao je Bošnjo Tvrtkomanić.