PODELI

Sve više ljudi prijavljuje policiji prevaru koja se širi internetom a na koju svakodnevno naseda hiljade građana. Prevara se širi društvenom mrežom Facebooka; policija je za sada nemoćna pa informiše građane kako bi je sami na vreme prepoznali i zaobišli.

Policija upozorava da je reč o senzacionalističkim ili potpuno lažnim naslovima članaka, popraćenim nejasnim ili zamagljenim slikama. Takvi članci pozivaju nedužne građane da kliknu na njih, a onda ih obično razočaraju svojom trivijalnošću.

Uprkos naslovima koji obećavaju da će vam promeniti život ili izlečiti herpes, u člancima se redovno kriju sasvim nebitni podaci koji će vas samo naljutiti i motivisati vas na neukusne komentare. Policija zato apeluje na sve građane da se klone takvih Facebook linkova jer policija ne može ništa preduzeti protiv njih.

Iz policije takođe poručuju da svakodnevno dobijaju na stotine telefonskih prijava građana koje uglavnom započinju rečima: ‘Nikad nećete pogoditi kakva se prevara širi internetom…’

Ukoliko ste i vi naseli na neku takvu objavu kao i na ovu, ćutite i podelite ovaj članak da se našalimo i zeznemo još nekog, jer vrućina ubi. Živi bili !